www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

NatuurWijs worden in het Bentwoud

17 april 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Van Boswachter Linda Groeneveld

“Het gros van de kinderen was helemaal afgedraaid. Een paar hadden vanmorgen spierpijn. Het leuke is dat de kinderen die het lastig vinden om een verhaal/opstel te schrijven nu veel te vertellen hebben. Kortom het was een feest!!!!! Ik moest het even vertellen.”

Een enthousiaste reactie van een leerkracht op een dag NatuurWijs in het Bentwoud met NatuurWijzer Wim Smits.

Geblindoekt bomen voelen
Geblindoekt bomen voelen

Dit schooljaar zijn we begonnen met het schoolprogramma NatuurWijs (www.natuurwijs.nl) in het Bentwoud. Tien schoolklassen gaan 3 hele schooldagen met een gids het Bentwoud in en verwerken de belevenissen daarna in de klas. De sponsoring van BP Nederland maakt het mogelijk om de kosten voor de scholen laag te houden.

Twee enthousiaste opgeleide NatuurWijzers genieten zelf net zoveel als de kinderen tijdens deze dagen. Het is mooi om te zien dat kinderen helemaal opgaan in een opdracht; nieuwe dingen ontdekken.

“Hier doe ik het voor, voor de kinderen” vertelt Wim mij na een dag naar buiten.

En na een dag achter mijn buro, met e-mails, administratie en overleg, probeer ik dat beeld ook vast te houden. Een kind onder de blubber met een zak met een gevonden schedel, of een voorzichtig uitgestoken hand van een meisje met een krioelende worm erop.  Daar doe ik het ook voor. Hen laten genieten van het moois dat je buiten zo voor je voeten kunt vinden, als je net iets anders kijkt of gewoon naar buiten gaat als het regent.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog