www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

De Vleermuisbunker Wassenaar het beschermen waard

12 juni 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

door boswachter Mark Krasstempel_MarkKras-150

Mensen hebben in de loop der eeuwen veel invloed gehad op Hollands Duin. Een bijzondere periode daarin was de Tweede Wereldoorlog. Toen ik in 2009 kwam werken in Hollands Duin was al snel als duidelijk dat we in ons gebied een bijzondere parel hebben. Een parel die de kans bood om juist de verbondenheid tussen mensen, natuur, heden en verleden zichtbaar te maken. Een parel ook die haar glans meer dan verloren had. Maar er wordt hard gewerkt om die glans weer terug te brengen

Bekijk hier het filmpje dat ik maakte over de vleermuisbunker aan de Wassenaarseslag. [youtube=http://youtu.be/dzOpgYyi5eI]

Herstelplan Vleermuisbunker Wassenaar
Samen met Stichting Vleermuisbunker Wassenaar en vleermuisdeskundige AJ Haarsma is er een oplossing gevonden voor de nu gesloten bunker. We werken hard aan de inrichting van een excursiedeel en een reservaatsdeel. Zo willen we de toekomst voor de bunker zowel als winterverblijf voor zeer zeldzame vleermuizen als plek voor een bijzonder excursie met verhalen over het verleden en natuur zeker stellen.

Help mee aan het herstel van de vleermuisbunker Wassenaar
We kunnen daarbij nog veel hulp gebruiken. Niet alleen handen uit de mouwen maar ook toekomstige excursieleiders en euro’s zijn van harte welkom. Want alleen door samenwerking kunnen we dat laatste beetje doen om de vleermuisbunker voor nu en in de toekomst veilig te stellen voor mensen en vleermuizen. Kunt en wilt u bijdragen aan het herstel van de vleermuisbunker Wassenaar neem dan contact met Stichting Vleermuisbunker Wassenaar of Staatsbosbeheer Hollands Duin hollandsduin@staatsbosbeheer.nl.

Zelf eens een bunker bezoeken?

Meld u dan aan voor de excursie Speuren naar sporen de Bunkers van Rijksdorp Wassenaar.

reageren

geef een reactie

  • Gemma Kras-van Oijen
    13 juni 2014 om 10:12

    Bijzonder en fijn om deze informatie via zo’n filmpje en tekst te krijgen. Goed gedaan Mark!!!!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog