www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Grote Vijf duinsafari met elektische Landrover Defenders

22 oktober 2014 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

door boswachter Mark Kras

Ga op pad met de boswachter van Hollands Duin en scoor een van de 5 grote wilde dieren van Nederland; het ree! Kortom: een groot avontuur voor het hele gezin. Dit keer in een buitengewoon uniek vervoermiddel.

Prototypes  Land Rover defender!!
De Duinsafari is dit jaar een unieke gelegenheid. In een elektrische Land Rover defender wordt op zoek gegaan naar het ree. Het is niet alleen spannend of er reeën worden zien, maar ook is het spannend of de defenders in het losse duinzand de duinhellingen overwinnen. Op deze safari gaat het niet alleen over natuurliefhebbers maar ook de liefhebbers van stoere auto’s. De prototype defenders rijden voor het eerst in dit type terrein. De Grote Vijf Duinsafari is een onderdeel van een internationaal testprogramma waarbij de elektrisch aangedreven Land Rover defenders ook in o.a. Zuid Afrika en Schotland rijden.

De elektrische Defender prototypes bevinden zich in de laatste onderzoeksfase. In totaal zijn er tien Research & Development-auto’s gebouwd. Twee daarvan worden in Nederland getest. Omdat de auto’s geen geluid maken, zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in natuurgebieden.

Mee met deze unieke Duinsafari?
Staatsbosbeheer gaat de elektrisch aangedreven Defenders tijdens de twee weken van de herfstvakantie inzetten voor verschillende soorten safari’s in de Oostvaardersplassen, de Veluwe, de Slikken van Flakkee in Zeeland en Boswachterij Noordwijk.

Wilt u mee met de Duinsafari in Noordwijk? Dat kan op twee dagen.
Klik voor uw boeking op onderstaande links:
Zaterdag 25 oktober van 16.30 uur tot 19.00 uur 
Zondag 26 oktober van 15.30 uur tot 18.00 uur

Meer informatie over de prototype Landrover Defenders en Staatsbosbeheer kunt u vinden op:
http://landrovernederland.pr.co/87784-elektrische-land-rover-defenders-voor-staatsbosbeheer

Benieuwd naar hoe de Landrovers eruit zien? Bekijk dan onderstaand filmpje.

reageren

geef een reactie

  • Elske Nijdam
    22 oktober 2014 om 18:02
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog