www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Vrijwilligersdag groot succes!

19 februari 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

Door boswachter Yvonne van der Meer

Landelijk telt Staatsbosbeheer zo’n zesduizend vrijwilligers. Waarvan in Zuid-Holland West tweehonderd vrijwilligers vanuit de beheereenheden in Den Haag en Noordwijk de handen uit de mouwen steken. De werkzaamheden die zij verrichten zijn zeer divers. Er zijn vrijwilligers die planten- of diersoorten tellen. Er zijn groepen die graag een schop, zaag of snoeischaar ter hand nemen en fysiek werk verzetten of vuil rapen. En er zijn vrijwilligers die excursies geven aan het publiek in onze terreinen.

Namens alle collega’s van Staatsbosbeheer in Zuid-Holland West mag ik zeggen dat wij deze inzet enorm waarderen. En wij genieten van de passie waarmee zij het werk doen!

Als blijk van dank voor deze samenwerking hebben wij ook dit jaar onze vrijwilligers een speciale dag aangeboden. Deze dag hoeft er niet gewerkt te worden! Deze dag biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een andere omgeving. Tevens kan een ieder eens kennis maken met ‘collega’s die een andere tak van sport doen’ bij Staatsbosbeheer.

Foto: Yvonne van der Meer
Foto: Yvonne van der Meer

Dit keer hebben we onze vrijwilligers ontvangen in het indrukwekkende Biodiversiteits Centrum Naturalis in leiden.
En, leer mij Staatsbosbeheervrijwilligers kennen; daar mag de ‘koffie met gebak’ natuurlijk niet ontbreken!

Foto: Yvonne van der Meer
Foto: Yvonne van der Meer

De opkomst was groot! Indrukwekkend vond ik het; die zaal vol met mensen die allemaal, ieder op hun eigen wijze, een hart hebben voor natuur!
Na een warm welkom en speciale aandacht voor Adri Remeeus, die SOVON-vrijwilliger van het jaar 2014 is geworden, volgde een lezing. Een bevlogen verhaal over de Atlantikwall, prachtig samengesteld en geïllustreerd door een andere vrijwilliger, Kees Neisingh. Helaas was hij zelf geveld door griep, maar gelukkig kon boswachter Mark Kras hem vervangen.

Toen volgde opnieuw een hapje. Naturalis heeft zich ook hierin een ware gastheer getoond! Na deze heerlijke lunch hebben we het museum bezichtigd. Velen hebben dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich door veelal vrijwilligers te laten rondleiden langs de topstukken van het museum. Voor vrijwilligers, door vrijwilligers!

"Gelukkig zijn de zandhagedissen in Hollands Duin kleiner!" Foto: Yvonne van der Meer
“Gelukkig zijn de zandhagedissen in Hollands Duin kleiner!”
Foto: Yvonne van der Meer

Het was een geslaagde dag! Iedereen heeft genoten!
Deze dag was een goed begin van weer een nieuw seizoen van vreugdbare samenwerking.

Wil jij ook vrijwilligerswerk doen bij Staatsbosbeheer in Zuid-Holland West?
Voor Hollands Duin (Noordwijk):  Meld je aan op hollandsduin@staatsbosbeheer.nl
Voor Westvoorde (Den Haag):  Meld je aan op westvoorden@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog