www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Superstil door het duin op zoek naar wilde dieren

29 mei 2015 staatsbosbeheerzuidholland in Zuid-Holland

door boswachter Mark Kras

Scoor dit jaar één van de 5 grote wilde dieren van Nederland; het ree! Een groot avontuur voor het hele gezin in een buitengewoon uniek vervoermiddel; elektrische Land Rover Defender.

Met elektrische Land Rover Defenders op zoek naar De Grote Vijf; het ree
Met elektrische Land Rover Defenders op zoek naar De Grote Vijf; het ree – foto Mark Kras

Prototypes
De Duinsafari is dit jaar een unieke gelegenheid. In een elektrische Land Rover Defender wordt op zoek gegaan naar het ree. Het is niet alleen spannend of er reeën worden zien, maar ook is het spannend of de Defenders in het losse duinzand de duinhellingen overwinnen. Op deze safari gaat het niet alleen over natuurliefhebbers maar ook de liefhebbers van stoere auto’s. De prototype Defenders rijden voor het eerst in dit type terrein. De Grote Vijf Duinsafari is een onderdeel van een internationaal testprogramma waarbij de elektrisch aangedreven Land Rover Defenders ook in o.a. Zuid Afrika en Schotland rijden.

De elektrische Defender zijn de eerste prototypes die Land Rover heeft gebouwd en bevinden zich in de laatste onderzoeksfase. In totaal zijn er tien Research & Development-auto’s gebouwd. Drie daarvan komen dit jaar speciaal naar Noordwijk om te bewijzen dat overweg kunnen met het rulle Hollandse duinzand en om te testen hoe stil ze zijn. Omdat de auto’s weinig geluid maken, zijn ze bijzonder geschikt voor gebruik in natuurgebieden.

Op zoek naar de Grote Vijf
We rijden juist in de schemering omdat er dan de meeste kans is om reeën, damherten en vossen te spotten. Voorafgaand aan de safari is er een eenvoudige stoere maaltijd met soep en brood. Ook bij deze Grote Vijf safari is er voor elke deelnemer een Grote Vijf paspoort en een dierenpin van het ree. Onderweg laat de boswachter je zien waar en hoe het dier leeft en hoe je zijn sporen herkent.

Genieten van reeën en de zonsondergang - foto Mark Kras
Genieten van reeën en de zonsondergang – foto Mark Kras

Mee met deze unieke Duinsafari?
Wilt u mee met de Duinsafari in Noordwijk? Dat kan op iedere zaterdag vanaf 6 juni t/m 29 augustus.
Klik voor uw boeking op onderstaande link:
www.staatsbosbeheer.nl/hollandsduinree

Meer informatie over de prototype Landrover Defenders en Staatsbosbeheer kunt u vinden op de site van Land Rover Nederland:

Benieuwd naar hoe de Landrovers eruit zien? Bekijk dan onderstaand filmpje.

De Grote Vijf Duinsafari naar het ree in het Nieuws
www.jan-magazine.nl
www.noordhollandsdagblad.nl

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Op hertensafari met een elektrische landrover | natuurbloggers
    26 juni 2015 om 09:13

    […] Hier vind je meer info. […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog