www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Groot onderhoud op het Malieveld

19 juli 2016 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Na een reeks van evenementen op het Malieveld, is er nu een periode van rust en herstel. Deze periode grijpt Staatsbosbeheer aan om groot onderhoud te plegen op het veld.

Werkzaamheden
Het Malieveld heeft een drukke periode achter de rug. Achtereenvolgens waren er de TongTong Fair, het concert van Bruce Springsteen en de Veteranendag te beleven. Staatsbosbeheer is er trots op dat dit soort grote evenementen plaatsvindt op het Malieveld.

Door de drukte, gecombineerd met hevige regenval, is de grasmat toe aan groot onderhoud. Deze week is Staatsbosbeheer daarmee begonnen: allereerst wordt met wiedeggen de grond oppervlakkig losgetrokken. Vervolgens wordt grond opgebracht en geëgaliseerd. De vernieuwde bovenlaag wordt gemengd met de onderlaag en drie keer in- en door-gezaaid met graszaad.

Het Malieveld hoorde bij de eerste gebieden die Staatsbosbeheer in beheer kreeg in 1899, samen met het Haagse Bos en de Koekamp. Ook toen was dit al een open vlakte, waar belangrijke gebeurtenissen voor de stad Den Haag werden gehouden. Het Malieveld is het openbaarste stukje Nederland. Het is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat iedereen van het Malieveld gebruik kan maken, of je nu komt om je mening te verkondigen, te wandelen of voor een groot concert. We beschermen het Malieveld als open ruimte in de stad, en als algemeen bezit van alle Nederlanders.

Tijdelijk niet betreden
Aangezien het Malieveld tijdelijk rust nodig heeft na het inzaaien, wordt iedereen vriendelijk verzocht het veld tijdelijk niet te betreden. Als de bui doorzet komende woensdag, dan zal het gras snel weer gaan groeien. Als de regen uitblijft, overweegt Staatsbosbeheer om het veld te beregenen. In augustus hopen we dat het grasveld  weer helemaal klaar is voor de intensieve betreding die bij het Malieveld hoort.

reageren

geef een reactie

  • Bruce Springsteen against homophobia in North Carolina, USA | Dear Kitty. Some blog
    19 juli 2016 om 07:37

    […] Springsteen concert on the Malieveld in The Hague, the Netherlands: […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog