www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Boswachters trots op beoogd Nationaal Park Hollandse Duinen

15 september 2016 Boswachter Mark Kras (Stad en Duin) in Zuid-Holland

Gisteren werd bekend gemaakt dat de natuurgebieden tussen Hoek van Holland tot Noordwijk onder de naam Nationaal Park Hollandse Duinen meedingen naar de titel mooiste natuurgebied van Nederland met de ambitie om Nationaal Park van Wereldklasse te worden. Het gebied doet mee in de competitie die staatssecretaris van Dam heeft uitgeschreven om de Nederlandse natuur nationaal en internationaal onder de aandacht te brengen.

Het duingebied langs de Zuid-Hollandse kust maar ook de stadslandgoederen en tussenliggende polders horen bij het beoogde nieuwe Nationaal Park. De komende drie jaar werken de natuurorganisaties en betrokken gemeenten aan de oprichting van het Nationaal Park. Als boswachters van de duinen van Wassenaar tot en met Noordwijk, het Haagse Bos en andere gebieden die bij het Nationaal Park gaan horen, zijn wij natuurlijk erg trots op deze ontwikkeling.

Door eventuele benoeming als Nationaal Park krijgen de uiteindelijk gekozen gebieden nu al een mooie extra status die kan leiden tot meer verbinding in de samenwerking én verbindingen tussen de natuurgebieden voor een nog grotere natuurbeleving.

Voor meer informatie www.nationaalparkhollandseduinen.nl

Door boswachters Mark Kras en Jenny van Leeuwen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog