www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Haagse Bos in ‘BinnensteBuiten’

9 november 2016 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

's nachts komt het bos tot leven en maken zoogdieren gebruik van de ecotunnels

binnenstebuiten_large
Opnameploeg in het Haagse Bos

Het is natuurlijk fantastisch als een van de natuurgebieden waar je voor werkt op de landelijke televisie komt! En uiteraard zei ik dus volmondig ‘ja’ tegen de vraag of ik mee wilde werken aan het televisieprogramma BinnensteBuiten van de KRO-NCRV.

We wilden niet alleen de mooie natuur van ‘het bos midden in de stad’ in beeld brengen, maar ook het prachtige historische verhaal van het Haagse Bos. Al vroeg ontving ik collega boswachter Marieke Schatteleijn en de opnameploeg bij de werkschuur. We startten de opnamen op de Koekamp bij het Centraal Station en het Malieveld en gingen vervolgens steeds dieper het bos in om de hectiek van de stad achter ons te laten. Helaas lieten de eekhoorns, ijsvogels en bosuilen zich juist die dag niet zien, maar we waren ook echt zo druk met de opnamen dat er geen tijd was om ze rustig op te sporen.

nestinspectieActeerwerk

Gelukkig deed een grote bonte specht wel wat ‘acteerwerk’ voor de camera. En met een wildcamera laten we zien dat juist ’s nachts het bos tot leven komt en bijvoorbeeld de ecoducten juist dan goede dienst doen. Ik denk dat we erin zijn geslaagd om het verhaal van het Haagse Bos goed in beeld te brengen én te laten zien dat er midden in de stad heel mooie natuur te vinden is!

's nachts komt het bos tot leven en maken zoogdieren gebruik van de ecotunnels
’s nachts komt het bos tot leven en maken zoogdieren gebruik van de ecotunnels

Na een lange draaidag van vroeg in de ochtend tot in de avond, had ik écht het gevoel dat we het Haagse Bos binnenstebuiten hadden gekeerd. En vervolgens was ik natuurlijk erg benieuwd naar het resultaat op de televisie… Afijn, kijk zelf maar!

Kijktip

Benieuwd naar de uitzending:  9 november was dé uitzenddag. U kunt de de uitzending hier terugkijken.

En natuurlijk iedere werkdag is BinnensteBuiten te zien om 18.50 uur op NPO2 en op zaterdag met een weekendspecial om 17.10 uur ook op NPO2.

 

 

reageren

geef een reactie

  • S. Feitsma-Pauw
    9 november 2016 om 23:50

    Prachtige video van een heerlijk bos om in te wandelen. Zal dit bos toegankelijk blijven, ook als de Koninklijke familie er komt te wonen?
    (In ieder geval zal er dan wel voldoende bewaking zijn voor onze veiligheid want alleen durf ik er niet te lopen)

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog