www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Bomen planten in het Bentwoud!

14 november 2016 Boswachter Linda Groeneveld in Zuid-Holland

Eén van de oertaken van een boswachter is toch wel “het planten van  bomen”. Toch doen we dat tegenwoordig als boswachters zelden zelf.  Het Bentwoud is aangelegd door de Provincie en het planten van bomen is voor het grootste deel uitgevoerd door aannemers. Afgelopen maart zijn de laatste percelen ingeplant. Klaar zou je zeggen.

Gelukkig hebben we nog een Sponsorbos in het Bentwoud. Een stuk bos waar de aanleg en het onderhoud is gesponsord door verschillende bedrijven. Ieder jaar planten we een nieuw stuk in. In het Bentwoud betekent dat: laarzen aan en de klei in. Afgelopen woensdag mochten we dat weer begeleiden samen met beheervrijwilligers van Staatsbosbeheer. Wat een feest!

Ondanks het koude weer zijn er door de trouwe spaarders van de ASN Bank zo’n 1200 nieuwe bomen met de hand de grond in gegaan.

Alle spaarders en vrijwilligers, ontzettend bedankt, namens de boswachters!

boomplantdag09112016

(Foto’s: Marion Lijmbach)

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog