www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Kruip in de huid van de boswachter!

24 mei 2018 Boswachter Lieke Verhoeven in Zuid-Holland

Een boswachter spreekt tot de verbeelding van ieder kind. Tijdens een speciale Hulpboswachter excursie is het nu voor kinderen mogelijk om in de huid te kruipen van de boswachter. De excursie wordt aangeboden in vijf gebieden van Staatsbosbeheer in en om Den Haag en het Groene Hart. Heerlijk naar buiten met een kinderfeestje of schooluitje!

De gids neemt de kinderen mee de natuur in en samen helpen ze de boswachter met  allerlei klusjes. Bomen meten en water testen, de hulpboswachters-in-opleiding mogen allerlei taken doen die de echte boswachter ook doet. En dat is heel spannend: misschien komen de hulpboswachters wel onder de modder terug van hun eerste werkdag, of komen we in het bos eekhoorns, hazen en misschien zelfs wel een vos tegen… Na afloop krijgen alle geslaagde hulpboswachters een Hulpboswachtersdiploma. Echt iets om trots op te zijn!

Nieuwe gidsen

Afgelopen voorjaar is er een enthousiaste nieuwe groep jeugdgidsen opgeleid om de Hulpboswachter te begeleiden. Een groep van 20 nieuwe vrijwilligers staat te popelen om aan de slag te kunnen, en met jonge hulpboswachtertjes op pad te gaan!

Praktisch

De excursie is bedoeld voor kinderen van 7 tot 11 jaar en kan geboekt worden in het:
Bentwoud bij Zoetermeer/Benthuizen/Alphen aan den Rijn,
Bieslandse Bos bij Delft,
De Balij bij Zoetermeer,
Haagse Bos in Den Haag en
Zaanse Rietveld bij Alphen aan den Rijn.
Zowel voor een  kinderfeestjes als voor een uitje met een schoolklas. Kosten zijn €5,- per kind voor een kinderfeestje en €50,- voor een schoolklas. Boeken kan door een mail te sturen naar excursieshaaglanden@staatsbosbeheer.nl.

Zien we jullie snel in een van onze gebieden?

reageren

geef een reactie

 • Nico
  24 mei 2018 om 16:32

  Erg leuk evenement voor kinderen. Zou het een idee zijn om dit actief bij scholen te promoten, bijvoorbeeld door flyers uit te delen op scholen of posters te maken die op school opgehangen kunnen worden? Komen de kinderen lekker buiten en leren ze op een gezellige en ontspannen manier veel over natuur en natuurbeheer.

  • Boswachter Lieke Verhoeven
   25 mei 2018 om 09:56

   Hoi Nico! We zijn momenteel bezig met een foldertje ter promotie van het programma, maar goed idee om ook op de scholen zelf promotie te maken!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog