www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag heropenen vernieuwde speelbossen in Haagse Bos

30 mei 2018 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag hebben de Speelbossen ‘Robin Hood’ en het ‘Huttenbos’ in het Haagse Bos geheel vernieuwd. Dit vieren we tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 13 juni, waarbij ook de laatste houtsculpturen worden gezaagd.

Het Haagse Bos kent twee speelbossen met beide een heel ander karakter. Speelbos Robin Hood is een speelbos met toestellen, kabelbanen en klimwanden; het Speelbos Huttenbos is juist gevuld met ‘speelaanleidingen’. Dit speelbos kenmerkt zich door houten beelden van bosdieren en is een plek waar kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen. De speelbossen in het Haagse Bos zijn uniek, want ze liggen midden in het centrum van Den Haag. De speelbossen zijn dan ook heel populair. Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag erkennen het belang van speelnatuur juist in de stedelijke omgeving. Beide Haagse speelbossen waren aan vervanging toe en zijn nu dus vernieuwd.

 

Kom kijken én spelen!

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag nodigen kinderen en volwassenen uit om tijdens de opening op 13 juni te komen kijken bij het zagen van de laatste houtsculpturen. Vanaf 12.30 uur verzamelen we in het Robin Hood Speelbos en kun je onder het genot van een smoothie de opening meemaken om 13.00 uur. De openingshandeling wordt gedaan door de Stadsdeelwethouder Haagse Hout. Daarna gaan we met een feestelijke optocht (maak hiervoor een mooie hoed met het thema ‘bosdieren’) richting Speelbos Huttenbos, waar de houtkunstenaars van Treeworks.nl en Bureau RIS vanaf 14.30 uur de laatste houtsculpturen maken met de kettingzaag. Na de zaagdemo zijn er nog leuke kinderactiviteiten te doen in het Huttenbos en rond 17.00 uur eindigt het programma met een verloting van een houtsculptuur die ter plekke door de houtkunstenaars is gemaakt. Degene die de mooiste natuurhoed heeft gemaakt voor de optocht, wint ook een prachtige houtsculptuur.

 

Waar is het?

Speelbos Robin Hood ligt vlakbij de entree van het Haagse Bos aan de Boslaan schuin achter de Malietoren. Vanaf deze entree loop je almaar rechtdoor waarna je vanzelf het Speelbos tegenkomt. Wil je alleen komen naar het zagen van de laatste houten beelden en de kinderactiviteiten in het Huttenbos? Dat kan ook. Om 14.30 uur begint de zaagdemo en er worden zelfs ook twee houten zaagsculpturen verloot! Het Speelbos Huttenbos bevindt zich naast de Grote Vijver, vlakbij Paleis Huis ten Bosch. Kom met OV, wandelend of met de fiets, want het aantal parkeerplaatsen in de nabije omgeving is beperkt. De activiteiten zijn gratis.

 

Speelbossen bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer wil kinderen de ruimte geven om de natuur spelenderwijs te ontdekken. Staatsbosbeheer heeft inmiddels zo’n 30 speelbossen in heel Nederland en we streven ernaar dit aantal uit te breiden. We willen speelbossen aanleggen bij alle buitencentra en op andere plekken voor lokale gebruikers.

 

 

reageren

geef een reactie

  • lies
    31 mei 2018 om 20:50
  • Susan Feitsma-Pauw
    30 mei 2018 om 12:06

    Fantastisch initiatief!
    Dit geeft mij ook de gelegenheid weer eens in een bos te lopen. Alleen durf ik niet meer in een bos te lopen en dat is erg!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog