www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Beleef het in Het Haagse Bos

12 april 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Op zaterdag 20 april van 14.00 tot 17.00 uur valt er van alles te beleven in het Haagse Bos, rond de grote Bosvijver nabij het paleis. Het bos wordt omgetoverd in een magisch, muzikaal, theatraal doe- en wandelbos. Tussen de bomen en op de weide is een aanbod van muziek, dans, theater en creatieve groene workshops. Dit festival volgt de 'beroemde' Dag van het Haagse Bos op. Wegens bezuinigingen destijds kon Staatsbosbeheer deze speciale dag niet meer organiseren. Gelukkig is het initiatief vanuit de wijk opgepakt. Samen zetten we het Haagse Bos nu weer eens per jaar in de schijnwerpers. Het programma van deze tweede editie van dit festival is veelbelovend!

Als boswachter van het Haagse Bos ben ik zó blij met de betrokkenheid en inzet van de omwonenden! Zonder hen zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn. De plek rondom de Grote Vijver is natuurlijk ook de plek waar cultuur en natuur van oudsher al bij elkaar komen. De sfeer van deze plek in dit oeroude stadsbos leent zich uitstekend als podium voor de lokale artiesten met optredens van het kindertheater, verhalenvertellers, een circusvoorstelling, een operazangeres, muziekworkshops en pop-up dans tussen de bomen! Studenten van het Koninklijke Conservatorium brengen weer een speciale compositie op maat: dit keer een ode aan het jonge, nieuwe groen in het ontwakende bos. Uiteraard is ook Staatsbosbeheer van de partij met mooie activiteiten. Met onze vrijwillige natuurgidsen kunnen kinderen op safari om de vogels, bodemdiertjes en waterdiertjes van het Haagse Bos te ontdekken en er is weer een excursie met de boswachter.

 

De toegang voor deze culturele middag is gratis. En er zijn kaartjes te winnen voor meerdere voorstellingen in het Diamanttheater! Kortom, ‘Beleef het in het Haagse Bos’ is een unieke samenwerking met Natuurlijk Nicole en met ondersteuning vanuit Voor Welzijn, het Diamanttheater, de Kunstpost en het Koninklijk Conservatorium. Samen zorgen we weer voor een inspirerende, culturele voorjaarsdag in het Haagse Bos. Bekijk de video voor een impressie van de eerste editie van dit festival in 2018:

 

Voorstelling van het kinderdanstheater in oktober 2018

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog