www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Ontdek de geheimen van het Haagse Bos met de nieuwe app

30 juli 2019 Boswachter Jenny van Leeuwen in Zuid-Holland

Wist je dat het Haagse bos lang geleden een jachtgebied was van de Graven van Holland, dat er later ook concerten, feesten en kermissen werden gehouden? Ga je mee op zoek naar de vele dieren die in het bos te vinden zijn?
Iedereen die in Den Haag woont is wel eens in het Haagse bos geweest. Wandelend, fietsend, hardlopend en wellicht in de winter nog eens wezen schaatsen. Maar het bos écht kennen doet natuurlijk alleen de boswachter. Daarom heeft Noblestreet in samenwerking met Het Proces en boswachter van het Haagse bos, Jenny van Leeuwen een echte puzzeltocht bedacht. Deze puzzeltocht is te downloaden als app op je smartphone.


Je hebt de keuze uit 3 puzzeltochten. Kies het hele bos, het deel aan de zijde van paleis Huis ten Bosch of aan de zijde van Koekamp en het Malieveld. De puzzeltochten duren ongeveer een uur.

Het idee voor de app is ontstaan vanuit de gedachte kinderen meer de natuur in te krijgen en ze op een speelse manier iets te leren over de omgeving om hen heen. De Haagse Bos App is gratis te downloaden in de Apple Store en Google Play Store en kan gespeeld worden via een smartphone. Je hebt, zodra de app op je smartphone staat, geen WIFI meer nodig alleen je GPS.

Veel plezier!

Foto’s: Arnaud Roelofsz

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog