www.boswachtersblog.nl/ Zuid-Holland

Vroege vogelwandeling zaterdag 23 april Leidschendam

20 april 2022 Boswachter Astrid Bennink in Zuid-Holland
Winterkoning zingt de lente - foto Mark Kras

Zingende winterkoning. - foto Mark Kras

Opstaan en wakker worden, samen met de vogels in de Duivenvoordse polder. Aanstaande zaterdag 23 april, kun je om 5.30 uur met een bevlogen gids mee het Achterbos in, om vogels te beluisteren, spotten en determineren. Wie weet tref je nog een ree langs de bosrand.

We maken een wandeling door het Achterbos. Dit is een voormalig geriefhoutbos waar in het voorjaar veel vogels hun nesten bouwen. Wandelend door het bos genieten we van het ochtendconcert en proberen we aan de hand van de vogelzang, de vogels te determineren en te spotten. In de ochtend hebben we ook grote kans vanaf de bosrand de reeën te zien in de aangrenzende polder. Een mooie manier om de dag te starten! Een verrekijker en wandelschoenen of laarzen zijn aan te bevelen, ook goed sluitende kleding ivm de muggen.

De paden in de polder zijn onverhard en kunnen zeer modderig zijn, waardoor deze excursie niet geschikt is voor mindervaliden. Kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom om ook mee op pad te gaan. Honden zijn in het gebied niet toegestaan. De excursie zal ongeveer 2 uur duren.

Pimpelmees verleidt partner met een veertje. foto Mark Kras

We verzamelen bij de picknickbank aan het oude veenpad. Je kunt parkeren op de parkeerplaats bij de begraafplaats Noortheij aan het einde van de Tuinenlaan te Leidschendam.  Vanaf de parkeerplaats loop je via een fiets/voetgangerstunnel onder het spoor door en dan ca. 250 meter naar rechts. Om 5.30uur start de wandeling.

De excursiekosten zijn €8,00 voor een volwassenen en €5,00 voor een kind. Wees er snel bij, er kunnen maximaal 15 mensen mee. Aanmelden kan via: westvoorden@staatsbosbeheer.nl

De betaling van de excursie verloopt via de mail, d.m.v. een online betaalverzoek.

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog