www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Modderdag Renesse groot succes

11 juli 2016 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Na een kort regenbuitje in de ochtend kon ’s middags de zonnebrand uit kast en de zwembroeken en bikini’s aan. Het echte vies worden kon beginnen! We kijken terug op een prachtige, modderige Modderdag in Renesse.

Modderdag 2016 - Foto Staatsbosbeheer - Marijke Lieman
Modderglijbaan – Foto: Marijke Lieman, Staatsbosbeheer

Aanmodderen
Moddergooien, moddergrabbelen, moddertekenen, modderlopen, modderruiken, modderglijen of gewoon lekker aanmodderen. Aan alles was gedacht op deze gezamenlijke activiteit van Staatsbosbeheer, IVN de Zeeuwse Delta en NME-centrum Schouwen-Duiveland. 12o deelnemers, waarvan maar liefst 90 kinderen waren woensdagmiddag in het klimaatpark aan de Lage Zoom in Renesse actief met 14 verschillende modderspelletjes.

Klimaatpark Renesse
Het relatief nieuwe natuurgebied leende zich perfect voor deze activiteit door onder andere de aanwezigheid van een echte waterpomp, een boomstampad, een dijkje, een mooie poel, kreek en sloot. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen!  Na afloop hoorden we hele positieve geluiden en na een korte evaluatie tussen de organiserende partijen kunnen we alvast zeggen: Het was geslaagd, volgend jaar weer!

Modderdag 2017
Schrijf de Modderdag van 2017 alvast in de agenda. Op donderdag 29 juni 2017 is o.a. de modderglijbaan weer geopend!

~ Boswachter Piet & Wendy

reageren

geef een reactie

  • Modderdag Renesse groot succes – BXRadio.nl
    11 juli 2016 om 13:06

    […] Na een kort regenbuitje in de ochtend kon ’s middags de zonnebrand uit kast en de zwembroeken en bikini’s aan. Het echte vies worden kon beginnen! We kijken terug op een prachtige, modderige Modderdag in Renesse. Aanmodderen Moddergooien, moddergrabbelen, moddertekenen, modderlopen, modderruiken, modderglijen … Lees verder → […]

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog