www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Kabouterweek in Boswachterij Westerschouwen

13 oktober 2017 Wendy in Aan Zee
Kabouterweek Boswachterij Westerschouwen

Komende twee weken staat in het teken van kaboutertjes in Boswachterij Westerschouwen! Staatsbosbeheer organiseert in de herfstvakantie namelijk de Kabouterweek. Een perfect moment, want de (klein)kinderen en (groot)ouders zijn vrij en de kabouterbossen aangekleed in prachtige herfstkleuren. In de boswachterij volgen de kinderen de kabouterpaden, op zoek naar kaboutersporen en de kabouterschat. Kom je ook?

Picknickplekken en paddenstoelenbankjes

Kinderen van 3 tot 7 jaar, maar ook oudere kinderen die in kabouters geloven, zijn van harte welkom in het kabouterbos van Westerschouwen. Tijdens de Kabouterweek speuren (groot)ouders samen met de (klein)kinderen naar kaboutersporen. Denk aan geknakte grassprietjes op de plekken waar kabouters gepicknickt hebben, paddenstoelenbankjes en kleine voetsporen. De speurtochten starten bij de excursieschuur van Boswachterij Westerschouwen. De kinderen worden, voordat ze gaan zoeken, uitgedost als kabouter met een rode puntmuts, knapzak en roodgeschminkte wangen.

Alleen in de Kabouterweek: schatkistjes en een winactie

De Kabouterweek vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober. Alleen in deze periode is de speurtocht nog spannender dan buiten de herfstvakantie: dan is er langs het kabouterpad  in de boswachterij een schatkistje verstopt. Wat er in zit is een geheim, maar één ding is zeker: het kind dat de schat vindt, krijgt een verrassing. Ook voor de (groot)ouders wacht er tijdens de Kabouterweek een extraatje: zij maken kans op een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer. Aanmelden voor deze winactie kan bij de informatiebalie van de excursieschuur.

Een dagje naar de kabouters is te boeken via www.kabouterweek.nl of via www.staatsbosbeheer.nl. Meer informatie over het kabouterpad in Boswachterij Westerschouwen is hier te vinden.

De Kabouterweek in het kort:

  • Vindt plaats van 14 tot en met 29 oktober;
  • Kinderen van 3 tot 7 jaar zijn welkom, oudere kinderen die in kabouters geloven ook;
  • Een bezoek kost het kleine bedrag van 5 euro per kind, volwassenen mogen gratis de paden op.
  • Alleen in de Kabouterweek is de kabouterschat te vinden en maken de (groot)ouders kans op een weekendje weg;
  • Er zijn talloze natuurgebieden met een kabouterpad in Nederland. Kijk op www.kabouterweek.nl om te zien waar ze zich bevinden. Op deze site kun je meteen een dagje naar de kabouters boeken.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog