www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Braakman bij nacht

8 augustus 2019 Boswachter Karel Leeftink in Aan Zee

Overdag is de Braakman wijds en uitgestrekt, 's nachts in het duister ziet het er allemaal heel anders uit... ontdek het ook en ga met ons mee.

De nacht in gaan

Donkere paadjes, fluisterende bomen, een blaffend ree en jagende hemels, dat is de Braakman ’s nachts. Niets is wat het lijkt of misschien toch? Vreemde geluiden, onbekende geuren, de wind die in je haren spookt. Ook de boswachter weet niet precies wat er te gebeuren staat. Dat is in het duister immers altijd wat ongewis. Misschien een schim van een vos, een plots voorbij schichtend ree, de schreeuw van een uil? Afwachten en vooral de oren gespitst en de ogen wijd open.

Ga met ons mee op excursie

U maakt een spannende wandeling van pakweg anderhalf uur door de schijnbaar verlaten Braakman, waar het ritselt – en soms heel letterlijk – van het leven. Met wat geluk ziet u nachtvlinders drinken, hoort u de waterral in het riet, en jaagt de ransuil door de naaldbomen. In elk geval een mooie tocht met maanlicht en wolkenleven.

De nachtwandeling is op zaterdag 10 augustus en begint om 21.00 uur aan de parkeerplaats Braakman Zuid, Nabij Isabellaweg 2 te Philippine. Wilt u mee, dan kunt u zich nog aanmelden bij Wendy du Bois op zeelandzuid@staatsbosbeheer.nl of op 06-23996628.

Kosten: 5 euro p.p., kinderen betalen de helft. Vergeet u niet goed schoeisel en buitenkleding aan te trekken…?

reageren

geef een reactie

 • Kim
  10 augustus 2019 om 23:30

  Wat leuk! Gaan jullie volgende week weer op excursie? Dan zijn we met de boot op de Grevelingen…

  • Kim
   10 augustus 2019 om 23:36

   Ah, Braakman is niet echt bij de Grevelingen zie ik nu… Wel een winderige excursie geweest denk ik?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog