www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Mountainbike-route door Boswachterij Westerschouwen afgesloten

16 april 2020 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Door de droogte van de afgelopen weken is het mountainbike-parcours in de Boswachterij Westerschouwen erg rul en zwaar geworden. Normaal is het al een vrij technische route, minder geschikt voor beginners, maar nu wordt het wel erg moeilijk om het parcours fietsend af te leggen. De kans op ongevallen wordt hierdoor groter en we willen dit graag voorkomen: de zorg moeten we nu niet extra willen belasten. Vanaf vrijdag 17 april 2020 is de route afgesloten.

Corona-virus

We zien dat er op dit moment veel ongeoefende fietsers zich op het parcours begeven, veel mensen hebben de Corona-tijd aangegrepen om over te gaan op het aanschaffen van een mountainbike en gaan nu met of zonder kinderen het bos in. De nu zeer droge route over rul zand is lastig te befietsen en geeft problemen met mensen die wel ervaren zijn. Ook om de afstand tot elkaar te houden op de smalle paden.

Wild-fietsen

Om de zware stukken te vermijden zoeken gebruikers nu andere bospaden op. Dit is echter niet de bedoeling, in het broedseizoen geeft dit te veel verstoring en is dan ook niet toegestaan. De komende periode zullen de handhavers dan ook extra toezien in de Boswachterij Westerschouwen dat fietsers zich aan de regels houden. De verharde fietsroute door het bos is wel toegankelijk.

Herstellen van de route

Op dit moment proberen we verdere schade aan de route als ook de omliggende bospaden zoveel mogelijk te voorkomen en dit kan helaas alleen door het afsluiten van de mountainbike-route. Zodra het flink geregend heeft en er onderhoud aan de route heeft kunnen plaatsvinden door het aanbrengen van houtsnippers, gaat de route weer open. Dit doen we samen met de Mountainbikevereniging Extreme.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog