www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

1 juli 2023: Grevelingenfestival

21 juni 2023 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Op 1 juli 2023 organiseren Staatsbosbeheer en IVN als opening van de 10e editie van de Grevelingenweek het allereerste Grevelingenfestival. Op de Grevelingendam worden tijdens dit eendaagse natuurfestival jong en oud vermaakt middels een informatiemarkt/braderie, georganiseerde activiteiten, workshops, lezingen en een horecaplein met muziekpodium.

Informatiemarkt

Tijdens deze braderie presenteren bedrijven die de Grevelingen een warm hart toedragen zich aan het publiek. Ondernemers, onderzoeksbureaus, natuurorganisaties en overheden die samenwerken in en om de Grevelingen zullen een kraam te vullen met
informatie- en promotiemateriaal, bedrijfsgerelateerde verkoopartikelen, (kinder)activiteiten en streekproducten.

Georganiseerde activiteiten

Vanuit één centrale kraam worden activiteiten georganiseerd op en om de Grevelingendam. Veel activiteiten zijn gratis, voor anderen moet u betalen. Er zijn tal van activiteiten zoals natuurwandeling, rondvaarten en kinderactiviteiten met de boswachter. De lokale outdoor ondernemer Meer Outdoor biedt sup-clinics, kayakken, GPS-speurtochten en tal van andere activiteiten aan.

Lezingen en workshops

In een natuurlijke omgeving, aan de oever van de Grevelingen, organiseren we lezingen en mini-clinics met een natuur-gerelateerd thema. Zo kun je denken aan natuurlezingen, workshop (natuur)filosofie, workshop weer & klimaat, workshop fotografie en een clinic yoga.

Muziekpodium en horecaplein

In samenwerking met Puurr, de lokale horecagelegenheid, wordt er een horecaplein ingericht. Onder het genot van een heerlijk broodje, een patatje of een bakje koffie kan er worden geluisterd naar verschillende optredens op het podium. Op dit podium zal ook de opening van de Grevelingenweek plaatsvinden en zullen lezingen plaatsvinden.

Zien we jullie daar?

Staatsbosbeheer en IVN hopen hiermee de Grevelingen in al haar facetten te laten zien aan de bezoekers. Met tal van activiteiten denken we een goed beeld te geven van de natuur en recreatiemogelijkheden van dit zoutwater meer. Komen jullie ook en zien we jullie op 1 juli op de Grevelingendam? Er is genoeg ruimte om de fiets of auto gratis te parkeren.

reageren

geef een reactie

 • Anneke Derksen
  21 juni 2023 om 22:23

  Kunt u duidelijker aangeven waar dit festival precies wordt gehouden? Plaats?

  • boswachtermarijkelieman
   23 juni 2023 om 09:20

   het Grevelingenfestival wordt op de Grevelingendam gehouden. Dit is het recreatiegebied aan de Grevelingen tussen Bruinisse en Oude Tonge.

   met vriendelijke groeten, Marijke

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog