www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Boomfeestdag in Het Dijkwater.

17 maart 2022 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Lunch in het Dijkwater

Sinds 1957 word er elk jaar de landelijke Boomplantdag gehouden. Vroeger bestond dit voornamelijk uit het aanplanten van bomen, sinds 1980 zijn er ook andere activiteiten bijgekomen en heet het de Boomfeestdag. Vandaag gingen we met kinderen van twee basisscholen wilgen knotten langs het Knotwilgendreefje in Dijkwater en namen ze we mee naar het bos om te luisteren naar de vogels, op zoek te gaan naar bodemdiertjes en wat onderzoekjes te doen. Wat een heerlijke ochtend.

Boomfeestdag

Al 60 jaar worden er door meer dan 100.000 kinderen per jaar in heel Nederland enthousiast bomen geplant. Omdat het niet altijd mogelijk is om in de buurt van een school te planten, worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Van wilgen knotten, zwerfvuilruimen, excursies, vlinderinhammen zagen etc. als het maar een activiteit in de natuur is. Het Natuur- en Milieueducatiecentrum organiseert de diverse activiteiten voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen op Schouwen-Duiveland.

De kinderen onderzoeken de oude bomen op leven.

Dijkwater

In het oude schorrengebied van Dijkwater, wat nu een ingedijkt natuurgebied is, namen de boswachters van Staatsbosbeheer de kinderen van obs De Klimop en obs Duiveland mee om de oude wilgen te knotten. Daarna werden ze meegenomen naar het bos om onderzoekjes te doen, te luisteren naar de vogels in het  broedseizoen en de kleine dieren die in het bos leven te zoeken. Vol enthousiasme gingen de kinderen aan de slag. Wat is het toch leuk om de kinderen onderzoekend, ontdekkend, genietend in de natuur te zien.

De gevonden boomdiertjes worden op naam gebracht.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog