www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Paddenstoelen tijd!

25 september 2013 Staatsbosbeheer in Achterhoek

Op deze foto is te zien hoe een naaktslak eet van een paddenstoel. Zelfs bij de giftige vliegenzwam kun je hapjes uit de rode hoed tegenkomen. Slakken schijnen goed tegen dit gif te kunnen. De hapjes uit een paddenstoel zijn niet alleen van slakken, ook muizen hebben paddenstoelen op hun menu staan.

Het is de komende tijd het moment de natuur in te trekken om paddenstoelen te bewonderen. Er komen in Nederland ongeveer 4500 soorten paddenstoelen voor, heel veel dus. Het kan leuk zijn met een paddenstoelenboekje op pad te gaan, het uiterlijk is soms bizar en velen hebben grappige namen zoals de kluifzwam(omdat hij eruit ziet als een kluif) of de heideknotszwam.
DSC04750
IMAG0083
koraalzwam

Sanne Beld
Boswachter Achterhoek

reageren

geef een reactie

  • Marjon (Uitgelezen)
    25 september 2013 om 18:46

    Wat is de herfst toch een heerlijk seizoen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog