www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Grote betrokkenheid bij Landgoed Slangenburg

29 november 2016 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
Kasteel Slangenburg

Kasteel Slangenburg

Landgoed Slangenburg moet bekender en aantrekkelijker worden. Meer betrokken bij de stad Doetinchem. Om hierover met de eigenaren en beheerders mee te denken, werden bewoners, ondernemers en andere geïnteresseerden uitgenodigd. Hoe maken we Landgoed Slangenburg het pareltje van de Achterhoek?

Slangenburg gaat aan het hart
Staatsbosbeheer, gemeente Doetinchem, Sint Willibrords Abdij en kasteel Slangenburg hielden dinsdag 22 november een bijeenkomst over de toekomst van het landgoed. De opkomst was groot: ruim 80 aanwezige bewoners, ondernemers, recreanten en andere geïnteresseerden. Ook was er aandacht van Omroep Gelderland. We zijn onder de indruk hoe landgoed Slangenburg in het gebied leeft.

Het landgoed
Slangenburg is een compleet landgoed met kasteel, statige lanen, agrarische bedrijven, bosbouw, natuur en recreatie. Maar ook is er een abdij waar stilte en bezinning een groot goed is. Dit maakt van Landgoed Slangenburg een pareltje dat nog ontdekt moet worden.

Inspirerende bijeenkomst
De tongen kwamen goed los in de verschillende gespreksgroepen en er werden verschillende ideeën geopperd. Zoals:

  • een beter internet en mobiel netwerk gaat het wonen en werken helpen;
  • een betere toegangsroute naar en parkeergelegenheid op het landgoed;
  • aandacht voor goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer;
  • de veldschuur kan ook dienen als educatieruimte.

Verder kregen we veel vragen of het hertenkamp opgeknapt kan worden en of er een speelplek voor kinderen kan komen. Daarnaast moet Slangenburg meer gepromoot worden in de hele omgeving. Al met al een inspirerende avond vond ook Miranda Berendsen, teamleider Staatsbosbeheer Achterhoek.

Vervolg
Alle ideeën zijn verzameld en worden door de samenwerkende partners verder besproken. Gezamenlijk wordt bekeken welke projecten gefinancierd en uitgevoerd kunnen worden.
Ideeën zijn echter altijd welkom! In februari 2017 volgt de volgende bijeenkomst. Contactpersoon voor de gezamenlijke partijen is gebiedscoördinator Wim Beijer (w.beijer50@gmail.com).

Handwijzer Landgoed Slangenburg
Handwijzer Landgoed Slangenburg

Informatie
Meer weten over Landgoed Slangenburg? Download hier de folder.

Susan Zweers

Boswachter Publiek
Staatsbosbeheer Achterhoek

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog