www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Aan de slag met een parel: landgoed Slangenburg

28 februari 2017 Boswachter Susan Zweers in Achterhoek
begraafplaats Slangenburg

Begraafplaats Slangenburg

Samen met bewoners, ondernemers en geïnteresseerden ideeën uitwerken over   hoe landgoed Slangenburg in Doetinchem bekender en aantrekkelijker wordt. Met die wens organiseerden eigenaren, beheerders en gemeente in november vorig jaar de eerste bijeenkomst. Vanavond is het vervolg om in samenwerking met belangstellenden van landgoed Slangenburg het pareltje van de Achterhoek te maken.

De belangstelling was in het najaar groot. Dezelfde groep mensen is uitgenodigd om vanavond in Het Onland in Doetinchem de volgende stap te maken. Belangstellenden wordt gevraagd actief in werkgroepen aan de slag te gaan met de thema’s uit de eerste bijeenkomst.

Thema’s werkgroepen
Belangstellenden die actief aan de slag willen, kunnen aansluiten bij de volgende werkgroepen.

 • Infrastructuur en veiligheid rond de Slangenburg
 • Recreatie; stroomlijnen van wandelen, fietsen en paardrijden
 • Ontwikkelingen rond het kasteel en de directe omgeving
 • Communicatie over de diverse activiteiten rond de Slangenburg

Geen pretpark, maar wel meer beleven
Op het nieuws van omroep Gelderland vertellen  de abt van de Sint Willibrordsabdij en teamleider Staatsbosbeheer Achterhoek Miranda Berendsen waar zij aan denken bij het  aantrekkelijker  maken van Slangenburg. Hier kunt u het terug kijken. www.omroepgelderland.nl/nieuws/2128719/Landgoed-Slangenburg-geen-pretpark-maar-wel-meer-beleven

We hopen op een mooie uitkomst van de thema werkgroepen!

 

Hartelijke groet Boswachter Susan Zweers

reageren

geef een reactie

 • Gerda Epping
  28 februari 2017 om 16:24

  Jammer, ik kan vanavond niet.
  Ik heb een vraag. Wat is het verschil tussen een oranje stip en een blauwe stip geverfd op een boom?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog