www.boswachtersblog.nl/ Achterhoek

Open Monumentendag op de Hoge Linie in Doesburg

6 september 2017 Boswachter Erik de Bruijn in Achterhoek

Op zaterdag 9 september bent u welkom tijdens de Open monumentendag op de Hoge linie. Van 11:00 uur tot 16:00 uur stelt Staatsbosbeheer het gebied voor u open.
Ontvangst en startpunt van de excursies is aan de parkeerplaats op de Panovenweg 1 te Doesburg.

Een gevarieerd natuurgebied met een interessant historisch verhaal op de Linies van Doesburg. De Lage linie is het jaar rond toegankelijk voor publiek. De Hoge linie niet. Deze is afgesloten om de bijzondere en gevarieerde flora en fauna die hier voorkomen te beschermen. Door de hoogteverschillen, hellingen, struwelen, bosjes, waterpartijen en rietvelden vormt de Hoge linie een woongebied voor zoogdiersoorten als boommarter, otter, das en ree. Ook vinden relatief veel broedvogels hier hun plekje en groeien er plantensoorten die minder algemeen zijn voor het rivierengebied. De combinatie van gevarieerde natuur en de historie, van de naar een ontwerp van Menno van Coehoorn gebouwde Linie, maakt een bezoek aan dit gebied zeker de moeite waard!

Om u hiertoe de gelegenheid te bieden stelt Staatsbosbeheer op zaterdag 9 september een gedeelte van de Hoge linie eenmalig open voor een rondwandeling.

Tussen 11:00 uur en 16:00 uur bent u van harte welkom. U kunt op eigen gelegenheid een uitgezette rondwandeling maken. Bij de entree word u ontvangen door de boswachter die u veel kan vertellen over de prachtige natuur in dit gebied. Rob Verhoef van de Stichting Menno van Coehoorn verzorgt twee keer een excursie waarin hij vertelt over de historie van de Hoge linie. De excursies starten om 11:00 uur en 13:00 uur.

De vrijwilligers die actief zijn op de linies geven dit gebied extra finesse. Deze groep is regelmatig aan de slag met het uitvoeren van allerhanden werkzaamheden. Door weer en wind zijn ze aan het snoeien, zagen of maaien. Daar hebben de linies en de natuur zichtbaar profijt van. Tijdens de openstelling is de groep aan het werk. U bent van harte welkom om te komen helpen en als het u bevalt dan hoor ik graag of u zich wilt aansluiten als vrijwilliger.

Ik hoop u allen te treffen op de Hoge linie. De koffie staat vanaf 11:00 uur klaar en word u aangeboden door Staatsbosbeheer, zolang de voorraad strekt.

 

Met vriendelijke groet,

Erik de Bruijn

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog