www.boswachtersblog.nl/ Biesbosch

Fotowedstrijd De Nieuwe Dordtse Biesbosch

16 januari 2015 Staatsbosbeheer in Biesbosch
polderNDB
Populieren in de polder. (foto: Jacques van der Neut)

De fotowedstrijd is uitgeschreven om de Nieuwe Dordtse Biesbosch bekender te maken bij de bevolking als nieuw aan te leggen natuur- en recreatiegebied vlak bij de stad. In oktober konden amateurfotografen 3 foto’s, die met de groene planvorming te maken hadden, insturen.

Vakjury
Vanwege het grote aantal inzendingen (138 foto’s) heeft de vakjury, bestaande uit Cees Schilthuizen (fotograaf), Leo den Otter (amateurfotograaf met een passie voor de Nieuwe Dordtse Biesbosch) en ik een selectie van 33 foto’s gemaakt. Deze foto’s zijn in december tentoon- gesteld in de hal van het Stadskantoor en zijn geplaatst op Facebook van de gemeente Dordrecht. Bezoekers konden hun favoriet bekendmaken door het aangeven van ‘Likes’ op Facebook en een kaartje bij de tentoonstelling. De foto met de meeste stemmen won de publieksprijs. Jan Buitendijk komt regelmatig in de polder. “Gewoonlijk kijk ik dan altijd eerst naar het weer en het licht. In de loop van de seizoenen, maakte ik in dat poldergebied honderden plaatjes. Een pak sneeuw voegt dan altijd wel wat toe” aldus de winnaar. Hans Bax bezoekt het gebied ook vaak. “Ik maakte er een fietstocht en wachtte op de naderende zonsondergang, waarbij ik twee schapen in beeld wilde hebben, met een goudgeel randje vanwege het tegenlicht.” Zijn opname van de schapen bereikte de tweede plaats. Bernard Stam eindigde op de derde plaats, met een foto van een reegeit met reekalf. “Tijdens een autorit door de polder ontdekte ik ze, waarna ik mijn auto neerzette en gewoon wachtte totdat ik de dieren goed in beeld kreeg.” Wethouder Bert van de Burgt van de gemeente Dordrecht reikte in de hal van het Stadskantoor, de publieksprijs uit aan Bernard Stam, waarna de bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje. Onderaan dit blog staan de foto’s van de winnaars, met van links naar rechts het bekende keetje met de paardenkastanjes in Polder de Biesbosch van Buitendijk, de schapen in tegenlicht van Bax en de reegeit met reekalf van Stam.

wedstrijd_blog
De foto’s van Buitendijk, Bax en Stam (vlnr).


reageren

geef een reactie

  • jorien
    11 februari 2015 om 15:19
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog