www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Nationaal Park Drentsche Aa ziet Abraham

29 januari 2015 Albert Broekman in Drenthe
Anloërdiepje
Anloërdiepje. (Foto Aaldrik Pot)

DRENTSCHE AA – Vijftig jaar geleden is het ‘Gedachtenplan Drentsche Aa’ aan het papier toevertrouwd. Dát was de start voor de bescherming van het prachtige cultuurlandschap. Dat landschap met zijn kenmerkende kronkelende beken, bloeiende hooilanden en rietgedekte boerderijen in de typische esdorpen als levende geschiedenis. Natuurlijk is dit landschap veel ouder en gaat de ontwikkeling door.

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op woensdagavond 28 januari ontvouwde voorzitter Hendrik Oosterveld van het Nationaal Park Drentsche Aa tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in Eetcafé Het Witte Huis in Zeegse, zijn plannen om in 2015 stil te staan bij 50 jaar Drentsche Aa. Aan het woord kwamen bevlogen mensen die een speciaal plekje in hun hart hebben ingeruimd voor dit Nationaal Park, zoals gedeputeerde Rein Munniksma, hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek en muzikant en componist van de Ode an de Ao, Egbert Meyers. En de PeerGroup liet ons een voorproefje zien van vier voorstellingen die dit jaar op unieke locaties gaan plaatsvinden.

Tent op de Brink in Zeegse
Vlak voor de zomer wordt de Week van de Drentsche Aa georganiseerd vanuit een grote tent op de Brink in Zeegse. Dan wordt ook het boek Landschapsbiografie van de Drentsche Aa gepresenteerd, een congres gehouden, vindt er een schaapsscheerdersfeest plaats en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Als klapstuk viert het FestiValderAa deze zomer haar eerste lustrum in Schipborg. Kortom: 2015 wordt een jaar waarbij je niet om de Drentsche Aa heen kan, en ik… ik mag er deel van uit maken 😉

Boswachter Kees van Son.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog