www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Een boompje opzetten voor niet-stemgerechtigden

19 maart 2015 Albert Broekman in Drenthe
Boomplantdag
Naast het planten van bomen werden er ook allerlei leuke natuuropdrachten gedaan.

DRENTSCHE AA – Het was gisteren een prachtige dag voor alle stemgerechtigden in Drenthe! Maar ook voor de niet-stemgerechtigden was het en mooie dag, vooral voor die uit Anloo en Annen. Het was namelijk Boomfeestdag. Kinderen van OBS Anloo en OBS De Eshoek uit Annen hebben duizenden jonge boompjes geplant in het Strubben  Kniphorstbosch.

Maar hier ging het allemaal om: bomen planten
Maar hier ging het allemaal om: bomen planten

Een storm eind 2013 had de naaldbomen het laatste duwtje gegeven nadat het bos vlák daarvoor was uitgedund. Daar komt bij dat de naaldbomen erg waren aangetast door wortelrot waardoor ze niet zo heel erg stevig meer stonden. Wat overbleef was een paar kale stukken. Op deze open plekken worden dit voorjaar 5000 beukjes, fijnsparren en douglassparren geplant.

Zelfs de juffen waren enthousiast: ‘Waarom gaan we niet vaker met de kids naar buiten.’ Kijk, dát hoor ik nou graag. De bijna 150 kinderen uit de 2 dorpen troffen het wel heel erg. Er was een mooie route voor ze uitgestippeld met leuke opdrachten, spelletjes, onderzoekjes én natuurlijk het planten van zoveel mogelijk boompjes. En, zo zijn we bij Staatsbosbeheer, we hadden voor sonnig weer gezorgd! 😉

Boswachter Kees van Son

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog