www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Boswachters met ijskoorts

22 januari 2016 Albert Broekman in Drenthe

SCHOONLOO – Soms krijg je als boswachter de gelegenheid jouw gebied eens van een heel andere kant te bekijken. Als er ijs ligt bijvoorbeeld. Zelf neem ik dan een dag vrij en ga op meerdere vennen schaatsen. Ik kom echt ogen te kort. De structuren in het ijs, de ijskristallen, in ijs gevangen natuur enzovoort. Daar maak ik dan foto’s van.

ijsuitbarsting
ijsuitbarsting
ijskapsel
ijskapsel
ijslijntjes
ijslijntjes

Ik weet dat mijn collega Tjeerd Langhout, als echte Fries, ook gek is op ijs en schaatsen. Zodra het kan, neemt hij vrije dagen om te gaan schaatsen. Hij plaatste afgelopen week een schaatsfilmpje op Facebook en vandaag een mooie foto op Twitter van zijn tochtje op één van de vennen in ons mooie werkgebied.

 

Mocht je zelf de onweerstaanbare drang krijgen eens een rondje te schaatsen op een mooi ven, schroom dan niet.

Houd alleen wel rekening met vogels en dieren die zich in de vegetatie verstoppen. Ga ook niet schaatsen bij open water waar veel eenden en ganzen zitten. Wil je zeker weten of het ijs betrouwbaar is dan kan je beter naar de ijsbaan in een dorp in de buurt.

Zelf maakte ik vrijdagochtend het volgende filmpje op het Blanke Veen in het Hart van Drenthe.

boswachter Evert Thomas

reageren

geef een reactie

 • Novelle
  24 januari 2016 om 18:48
 • Kees
  22 januari 2016 om 19:17

  Leuk filmpje in je blog, Evert! Handig dat je ook rechtsom “pootje over” kunt!

 • F. Steinmann
  22 januari 2016 om 15:01

  Wat een mooie foto’s van Evert Thomas!!!!
  Alleen zelf zien is nog mooier……..

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog