www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Slakkenseks, van begin tot eind

4 september 2016 Boswachter Pauline Arends in Drenthe

HOOGHALEN – Getuige zijn bij slakkenseks is een bijzondere belevenis. Heel af en toe zie ik korte fragmenten als twee slakken bezig zijn. Ik val dan halverwege de gebeurtenis in of neem de rust niet om te wachten als het spel begint. Voor slakkenseks moet je de tijd nemen, dat doen slakken namelijk ook. Dit keer gebeurde het in de bijkeuken, als de deur open staat, glijden slakken graag stiekum naar binnen.  Ik zag twee grote aardslakken naar elkaar toe gaan en bedacht me dat het wel eens zover zou kunnen zijn. Het duurde vervolgens nog wel een half uur voordat er iets meer gebeurde. Vanaf dat moment lag ik erbij met de camera in de hand. Het voorspel, elkaar besnuffelen, likken of iets dergelijks, heb ik niet opgenomen. Tijdens de liksessie wordt slijm aangemaakt. De paring gebeurt namelijk hangend aan een slijmerige draad.

De slakkenseks duurde totaal 15 minuten, vanaf de ineen strengeling tot ‘het ieders zijn weegs’ gaan. Vijf minuten heb ik eruit geknipt, de fase van de uitwisseling, die duurde wel erg lang. Het is mooi, maar zal ik U besparen. Slakken kunnen in principe zichzelf bevruchten, ze bezitten zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtsorganen. Als een slak de kans krijgt, doet hij het met een ander. Belangrijk voor het uitwisselen van genen.

Wat zien we nu eigenlijk? Het vrijende stel kronkelt om elkaar heen, bij beide slakken komt het mannelijk geslachtsdeel, de penis uit de zijkant van het hoofd. Let op de lengte van de penis, volledig uitgerold is deze 4 tot 5 keer langer dan de slak zelf. De penissen draaien, net zoals de slakken, om elkaar heen. Vervolgens wordt er een zaadpakket uitgewisseld; het pompen is mooi te zien. De sperma is uitgewisseld en de penis trekt zich terug, via de opening aan de zijkant van het hoofd. Het zaad gaat naar het vrouwelijk geslachtsorgaan. Beide slakken kunnen na het paren eitjes leggen.

Neem even de tijd om naar dit filmpje te kijken. Rustig vanuit de stoel met een hapje of drankje erbij. Kat Felicia die af en toe even langskomt, vond het absoluut niet interessant. Het is vanuit menselijk perspectief gezien, bijzonder knap hoe slakken dit doen: seks hebben hangend en kronkelend aan een slijmerige draad.

reageren

geef een reactie

 • jasper de vree
  1 december 2023 om 11:03

  insaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaane
  Stuur prive als je voorspel kan filmen

 • Geweldig filmje ! Tilly Wijnen-Firet
  5 september 2016 om 15:06

  In mijn Valkenswaards dialect schreef ik hierover een verhaaltje,dat zou ik u graag sturen

 • Gerrie Evers
  5 september 2016 om 13:05
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog