www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Wie helpt mij mee?

26 oktober 2016 Lizette van Buren-Wolf in Drenthe

OUDEMOLEN – Lijkt het je leuk om een keer als vrijwilliger aan het werk te gaan in de Drentse natuur? Doe dan mee aan de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 5 november! Op deze dag steken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen en worden er allerlei klussen uitgevoerd ten behoeve van de natuur zoals snoeien, boompjes of struikjes verwijderen en het onderhouden van vennen, heide en wandelpaden.

De Natuurwerkdag
Op zaterdag 5 november is de 16de Natuurwerkdag, een initiatief van LandschappenNL in samenwerking met oa. Staatsbosbeheer, de provincies en de Nationale Postcode loterij. In heel Nederland kun je op verschillende locaties als vrijwilliger aan de slag in de natuur. Staatsbosbeheer organiseert op verschillende locaties in Drenthe een natuurwerkdag. In mijn werkgebied, de Drentsche Aa, zijn maar liefst 4 locaties: Siepelveen (Zeegse), het Ballooërveld, het Schipborgerzand en de Appèlbergen (Glimmen, Groningen).  In deze natuurgebieden kun je boompjes zagen om de open heide te behouden, opslag verwijderen om vennen open te houden en bijvoorbeeld Amerikaanse vogelkers verwijderen die jeneverbes kan bedreigen. Naast deze vier locaties zijn er in Drenthe nog 47 andere plekken waar je samen, jong en oud, de natuur een handje kan helpen.

Natuurwerkdag Drentsche Aa
Natuurwerkdag 2015, Drentsche Aa

Wil je mij en mijn collega’s helpen op de Natuurwerkdag op 5 november?  Bezoek dan de website http://www.natuurwerkdag.nl en meld je aan bij een van onze locaties!

Lizette Wolf, boswachter Drentsche Aa

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog