www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom ook naar de Vrijetijdsfair in Norg

7 april 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Bijlsteelhangen tijdens de Vrijetijdsfair

Zondag 9 april a.s. organiseren wij in samenwerking met camping de Norgerberg een Vrijetijdsfair in Norg. Met deze fair willen we je kennis laten maken met de mooie kanten van de Kop van Drenthe. Er valt hier op recreatief, culinair en cultureel gebied veel te beleven. De fair is opgedeeld in themapleinen, er is een cultuur-, food- en een natuurplein. En er zijn presentaties van vele galerietjes, musea en funshop winkeltjes uit de streek. Staatsbosbeheer is uiteraard te vinden op het natuurplein.

Cultuurplein

Op cultureel gebied heeft de Kop van Drenthe veel te bieden. Wat dacht je van de unieke voormalige kolonie Veenhuizen, het Noordsche Veld waar de geschiedenis letterlijk voor het oprapen ligt of de landgoederen rondom Roden waar je je kunt laten meeslepen door hun verhalen. Deze informatie, en nog veel meer, vind je terug op het cultuurplein.

Schaaphokswijk; één van de vele gegraven (cultuurhistorische) wijken in Veenhuizen

Foodplein

De Kop van Drenthe heeft ook veel te bieden op het gebied van streekproducten. Op het foodplein vind je allerhande kraampjes van lokale producenten van vlees, kaas, koek, snoep en honing. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

Eén van de vele kramen op het foodplein met streekproducten

Natuurplein

Op het natuurplein kunnen kinderen nestkastjes timmeren (tegen een kleine vergoeding), houten schijven van berkenstammen zagen en beschilderen, bijlsteelhangen en raden wat er in de voelboom zit. Daarnaast kun je zien hoe een woodcarver met een kettingzaag houten beelden uit boomstammen zaagt en vind je er informatie over onze natuurgebieden binnen de Kop van Drenthe. Dit alles en nog veel meer is te beleven op het natuurplein.

Beschilderen van berkenschijfjes tijdens de Vrijetijdsfair

Klik hier voor meer informatie over de vrijetijdsfair.

Het belooft lekker lenteweer te worden zondag, dus ik zeg: tot ziens op de vrijetijdsfair op camping de Norgerberg, Langeloërweg 63, 9331 VA in Norg!

Boswachter Albert Broekman

reageren

geef een reactie

  • Jaap P. Gehem
    8 april 2017 om 12:06

    Aan Albert en aan het promotieteam SBB
    Heel veel plezier en succes bij de fair zondag. Het wordt vast een geslaagd evenement en, naar het zich laat aanzien, onder de zon…
    Jammer dat ik door omstandigheden niet deel kon uitmaken van het promotieteam.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog