www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

’t Gasselterveld geopend

31 mei 2017 Boswachter Martijn Harms in Drenthe
't Gasselterveld

't Gasselterveld

Sinds vorige week hebben we in Drenthe een nieuwe zwemplas er bij.  ’t Gasselterveld is een plek waar je heerlijk een verkoelende duik kunt nemen. De laatste jaren heeft Staatsbosbeheer veel werk verzet om naast de voormalige zandwinning veilig zwemwater te graven.

opening 't Gasselterveld
Wethouder Henk Heijerman en gebiedsmanager Staatsbosbeheer Ans van Wijk openen ’t Gasselterveld

Veiligheid voorop
De voormalige zandwinning in ‘t Gasselterveld tegenover ’t Nije Hemelriek was altijd al aantrekkelijk voor zwemmers, maar ook gevaarlijk door het koude, diepe water, drijfzand en instortende oevers. Staatsbosbeheer heeft daarom aan de oostkant een ondieper gedeelte gemaakt. Een ballenlijn geeft aan waar het veilige zwemgedeelte eindigt en de diepe plas begint.

Werk nog niet klaar
Van de 80.000 m³ afgegraven zand blijft nog een deel liggen. Dit wordt voor de veiligheid van de badgasten afgeschermd met hekken. Op termijn wordt dit zand afgevoerd. Ook komen er bij het parkeerterrein zebrapaden, zodat bezoekers veilig kunnen oversteken.

Zwemwater in onderzoek
Het zwemwater is nu van goede kwaliteit. Om het predicaat ‘veilig zwemwater’ te krijgen moet de waterkwaliteit eerst één tot twee jaar worden onderzocht. Mocht het blijken dat na één jaar de waterkwaliteit uitstekend is, dan kan in 2018 de plas officieel worden aangewezen als zwemwater.

Dus kom allemaal deze zomer een verfrissende duik nemen en mocht u nog vragen of suggesties hebben over  ’t Gasselterveld dan hoor ik dit graag.

Boswachter Martijn Harms

reageren

geef een reactie

 • Slagter
  3 september 2017 om 20:50

  Hallo Afgelopen maand heb ik vernomen dat er een wandelroute langs t gasselterveld uitgezet werd. Vandaag waren we op zoek naar deze route. Konden hem niet vinden. Nu is mijn vraag waar is de route startplek enz.
  BVD de familie Slagter.

 • linda nicolai
  3 juni 2017 om 22:12

  Is het met een rolstoel bereikbaar?

 • linda nicolai
  3 juni 2017 om 20:08
 • Jos Vink
  31 mei 2017 om 22:51

  Mooi initiatief. Ruime plas. Wel jammer dat er afgelopen wekend weer zo veel afval achterbleef. Maandag vond ik zelfs een kapot geslagen bierfles in het water. Gelukkig niet opgestaan. Dat had heel verkeerd kunnen aflopen. Verder vraag ik me af waarom zwemplassen in Nederland niet diep mogen zijn. In het buitenland zwemt iedereen in meren van tientallen meters diep.

 • Piet Westbroek
  31 mei 2017 om 22:10

  Dag Martijn. Mooi initiatief ! Dit jaar kiezen wij niet voor natuurkampeer terrein Borger maar komen tzt weer graag kamperen en kijken.

  Verblijven dit jaar – als het kan – op Zanderdennen Kootwijk of Nieuw Soerel Nunspeet.

  Groet uit Krimpen a/d IJssel. Piet en Corry Westbroek

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog