www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

ROEG! nu ook in de bibliotheek

10 januari 2020 Boswachter Hans Kruk in Drenthe
Kinderen maken vetbollen in de nieuwe ROEG! Hoek.

Kinderen maken vetbollen in de nieuwe ROEG! Hoek.

Elke natuurliefhebber in Drenthe en ver daarbuiten kent ROEG!: hét tv-programma over de Drentse natuur. Elke zaterdag te zien op RTV Drenthe. En nu al weer 3 jaar is er een uitgebreide ROEG! website en is ROEG! actief op allerlei sociale media. Nu is er wat nieuws: je kunt de Drentse natuur ook nog ontdekken in de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Deze week opende de ROEG! Hoek en startte een bont programma met het thema 'Vogels in de winter'.

De bibliotheek is allang niet meer de plek waar je alleen maar boeken leent (vroeger bij een strenge bibliothecaresse). Tegenwoordig zijn de bibliotheken de toegankelijke plek voor lezen, leren en ontmoeten. En het mooie is dat iedereen er welkom is: van jong tot oud, alle nationaliteiten én wel of geen lid. Een heel mooie plek dus voor ROEG! om haar kijkers en volgers in levende lijve te ontmoeten. Daarom sloegen de samenwerkende partners van ROEG! en Biblionet Drenthe de handen ineen met als doel de Drentse natuur de de bieb te brengen. Het resultaat is de ROEG! Hoek.

De tasjes die je kunt lenen in de ROEG! Hoek.
De tasjes die je kunt lenen in de ROEG! Hoek.

Bezoek de ROEG! Hoek

De ROEG! Hoek kun je dus de komende maanden bezoeken in de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Hier kom je alles te weten over vogels in de winter. Je kunt de ROEG! Hoek bezoeken tijdens openingsuren. Je kan er opgezette vogels bekijken, vogelboeken bewonderen of een ROEG! Rugzak lenen. Daarin vind je het Vogelbeleefpad, met opdrachten en materialen om zelf de natuur te gaan ontdekken.

Activiteiten voor jong en oud

Er staat ook een boeiende activiteitenkalender klaar. Met lezingen in de avond en ’s middags creatieve workshops voor kinderen. Een kleine greep uit de kalender: beeldend kunstenaar Erik van Ommen geeft een lezing, er is een avond over de bescherming van de steenuil en boswachters beantwoorden vragen tijdens een vragenuurtje. Ik houd ook een vragenuurtje in De Wijk op 4 februari en 17 maart. Neem vooral je eigen natuurvondsten mee! Alle activiteiten vind je op de website van Biblionet Drenthe.

Je kan de ROEG! Hoek gratis bezoeken en voor de activiteiten wordt geen entree gevraagd. Wel graag vooraf aanmelden voor de activiteiten. De ROEG! Hoek wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de volgende organisaties: Biblionet Drenthe, de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Landschapsbeheer Drenthe, Het Drentse Landschap, Natuur & Milieufederatie Drenthe, Natuurmonumenten en RTV Drenthe.

reageren

geef een reactie

 • Piet Westbroek
  12 januari 2020 om 14:41

  Drenthe ! Pracht provincie. Rust, bossen, heidevelden, gemoedelijke mensen. Begrijpelijk dat de Heer Hans Kruk hier boswachter wilt zijn !

  Strijk neer op een van de natuurkampeerterreinen en je voelt dat je vakantie ‘goed-gaat-komen’.

  RTV Drenthe doet daar op een loffelijke wijze aan mee ! Waarom doen de overige provincies hier niet aan mee ?

  …Koester de natuur… We kunnen niet zonder !!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog