www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Speuren naar dieren met je telefoon in de natuur!

2 maart 2021 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
op ontdekkingstocht

op ontdekkingstocht

Op zoek naar jouw favoriete dieren in een excursie kan nu even niet. Maar dat betekent nog niet dat je maar thuis moet blijven. Speciaal voor jou is er nu een app voor je telefoon waarmee je helemaal zelfstanding of met je ouders naar je favoriete dieren kan speuren. Je hoeft niet bang te zijn om te verdwalen. Want je telefoon wijst je de weg, Hartstikke leuk toch?   

Hoe werkt het?

Download de app  Perfect Earth Animals op je telefoon en zoek een gebied uit wat jij wil ontdekken. Lees goed de instructies . Trek stevige schoenen aan en ga op zoek  Veel succes!

Met Benjamin op ontdekkingstocht !

Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe spannende manier om de natuur te ontdekken ga ik met Benjamin op ontdekkingstocht. Benjamin is leerling van de vrije school de verwondering in Roden, 12 jaar en houdt wel van een beetje avontuur. We hebben afgesproken bij de Natuurplaats bij Norg om daar het bos van het Noordsche Veld te verkennen. Na het openen van de app Perfect Earth Animals zien we een afbeelding van een wolf. Ons bloed begint even sneller stromen. Spannend! Welke dieren kunnen we nog meer tegenkomen? Boommarter, vos en nog een stuk of 10 andere dieren. Het blijft natuurlijk wel virtueel, maar toch!

Het begint goed.

We gaan op stap. Waar te beginnen? De app laat ons verschillende afbeeldingen zien, verspreid in het bos. Het stipje geeft aan waar we zijn en zo lopen we naar een afbeelding van de Grote Bonte Specht. Als we aankomen op de plek wordt de afbeelding vergroot en lezen we meer over deze bijzondere specht. Zo werkt het dus! Op zoek naar de volgende uitdaging. De route is niet kris kras door het bos. Zeker in de broedtijd is dat niet verantwoord. We willen de dieren natuurlijk niet verstoren. De afbeeldingen van de dieren zijn dan ook langs de paden “geplaatst” zodat we gewoon op de paden kunnen blijven. Het is wel even zoeken, maar dat maakt het spannend en de route is soms ook best avontuurlijk.  Zo hebben we na een ruim een uur alle dieren gezien. En zijn we natuurlijk ook de plek gepasseerd waar de Wolf kan zijn. Of zou de Wolf ons gepasseerd zijn?

back to base
back to base

Dit wil je toch niet missen?

Wil jij ook zo’n avontuurlijk ontdekkingstocht maken bij jou in de buurt download dan de app Perfect Earth Animals. Wil je de tocht maken die Benjamin en ik hebben gemaakt ga dan naar de Natuurplaats Noordsche Veld tussen Donderen en Norg.  Ben benieuwd naar je avonturen en ontekkingen.

Veel plezier.

 

reageren

geef een reactie

 • Ronnie Vos
  3 maart 2021 om 20:50

  Wij hebben die wandeling (bij het Noordsche Veld) met app onlangs ook gedaan. Dat was erg leuk. Wij hebben helaas 1 dier niet gevonden. Die zat blijkbaar wat verder van het pad af. Wij vonden het alleen jammer dat de route door een hondenlosloop gebied loopt. Onze jongens (vooral onze jongste) zijn doodsbenauwd voor loslopende honden. En natuurlijk kwamen wij los lopende honden in dat gebied tegen. Dat was dus niet erg prettig.

  • Corne Joziasse
   4 maart 2021 om 08:19

   Dag Ronnie,

   Fijn dat jullie genoten hebben van de wandeling via de app. Zijn jullie door loslopende honden lastig gevallen? Want dan kan natuurlijk niet. Honden mogen daar los, mits op de paden en ze mogen uiteraard geen andere bezoekers lastig vallen.

   Met vriendelijke groeten,

   Corné Joziasse

 • Piet Westbroek
  2 maart 2021 om 09:36

  Mooi geboden alternatieve manier om de natuur te beleven. De boswachter en Benjamin ‘bijten de spits af’.

  Vast en zeker zullen meerdere natuurminnaars ‘in hun voetsporen treden’ !

  • Boswachter Corné Joziasse
   2 maart 2021 om 10:42

   Dag Piet,

   Dank voor het compliment. Gelukkig hebben al veel kinderen maar ook volwassenen deze manier ontdekt. Echt leuk om te doen.

   Groetjes,

   Corné

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog