www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kinderen planten een nieuw bos tijdens de Drentse boomfeestdag

15 maart 2023 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze houden water vast, brengen verkoeling, nemen CO2 op en filteren schadelijk stoffen uit de lucht. Ook leveren bossen voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren. Bovendien zijn mensen graag in het bos om te ontspannen!

Meer bos

Dus allemaal goede reden om meer bos te planten, ook in Drenthe. Staatsbosbeheer heeft samen met het IVN, Landschapsbeheer Drenthe, Stichting het Drents Landschap en de gemeente Aa en Hunze “de koe bij de horens gepakt” en vandaag 15 maart met 90 kinderen van basisscholen uit de omgeving de eerste bomen geplant van een toekomstig bos in het Nationale Park Drentse Aa, vlakbij de schaapskooi van Ballo.

Boomfeestdag

Naast het planten van bomen hebben de kinderen ook veel geleerd over bomen door het bomenkwartet te spelen en zich vermaakt met sport en spel activiteiten. Zij weten nu ook (bijna) alles over het ontstaan van Pingo’s. Het was met het zonnetje erbij een prachtige dag. Kinderen vonden het fantastisch. En willen graag terugkomen om te zien hoe het met de nu nog jonge boompjes straks gaat, verder in het jaar.

Opening

Het belang van bomen en bos is tijdens de opening van de dag uitgelegd door de heer Jumelet , gedeputeerde van provincie Drenthe, de heer Berghuis, wethouder van gemeente Aa en Hunze en de heer Jenster, afgevaardigde van Staatsbosbeheer Drenthe. Zij hebben samen met een aantal kinderen de eerste grote bomen geplant.

Deelnemende basisscholen

Jan Thiesschool uit Rolde, de OBS Anloo uit Anloo, de Drift uit Grollo en de OBS de Bonnerschool uit Gieten. Veel kinderen zijn lekker stoer met de fiets gekomen.

Iedereen bedankt

Deze dag is mogelijk gemaakt door de inzet van de genoemde (terrein  beherende) organisaties, stichting boomfeestdag, gemeente Aa en Hunze en de vele vrijwilligers. Nogmaals dank voor jullie geweldige inzet.

reageren

geef een reactie

 • Rianne
  16 maart 2023 om 15:23
 • Piet Westbroek
  15 maart 2023 om 19:27

  Inderdaad ! Betrek kinderen bij de noodzaak van natuur ! Zonder bomen kunnen we niet leven, bossen zijn er dus nooit genoeg ! Naast aktie’s van Staatsbosbeheer zouden ook scholen veel meer aan ‘aandacht-voor-natuur’ moeten doen !

  Ook een taak weggelegd voor ouders ! Zie er eens op toe dat de mobiele telefoon terzijde wordt gelegd. Maak ze bewust van het feit dat er ‘nog-veel-meer-is’ !

  Gelukkig zijn er kinderen welken wel Staatsbosbeheer ‘in het oog hebben’.

  Drenthe is straks vast weer een bos rijker !!

 • Marina
  15 maart 2023 om 18:05

  Leuk positief bericht van een positieve actie!
  Mooie foto ook erbij van een prachtige dag.
  Nu maar hopen dat het bos snel groeit.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog