www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Natuursprong, kinderen naar Buiten!

24 maart 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

kind speelbos2

Het Buitencentrum in het Drents-Friese Wold gaat vrijwilligers opleiden tot activiteiten begeleider voor het Natuursprong project. Wat is Natuursprong?
‘Ga mee naar buiten allemaal’, kinderen tussen 4 en 12 jaar doen dat bij Natuursprong. Na schooltijd kunnen computer en televisie uit en niemand hoeft zich te vervelen. Het motto van Natuursprong zegt genoeg: ‘Spelen tot je groen ziet’.

Natuursprong is een speel- en beweegprogramma in de natuur met professionele begeleiders. Spelen en bewegen is gezonder dan stil zitten. En buiten bewegen is nóg gezonder! In de natuur is van alles te zien en te doen. Hutten bouwen, sporen zoeken en boompje klimmen. Spannende kruip-door-sluip-door paadjes volgen tijdens het stippenspel, zelf touwbruggen bouwen en spellen als ‘ren je rot’ en ‘herken je boom’.

Natuursprong is dé manier om kennis te maken van spelen in de natuur. Tijdens Natuursprong leren kinderen allerlei uitdagende en leuke spelletjes die ze na afloop ook zelf kunnen doen, samen met vriendjes en vriendinnetjes en het liefst in een (speel)bos.

Doordat ook een subsidie van Jantje Beton is toegekend kunnen een beperkt aantal scholen in aanmerking komen voor een busvergoeding naar het Buitencentrum. Zodra de vrijwilligers zijn opgeleid, vanaf 1 april, zijn de scholen dus welkom! Scholen die dicht in de buurt van Appelscha staan, zijn natuurlijk van harte welkom op de fiets. Niet alleen scholen kunnen deelnemen aan het programma maar ook bijvoorbeeld BSO’s.Mocht je meer informatie willen dan neem contact op met het Buitencentrum op 0516-464020 en vraag naar Martine van den Ende.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog