www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

De wolf terug in Nederland? Wat nu?

6 september 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

citaat

Lezingen in Drenthe over de wolf, najaar 2013

In juli van deze zomer werd een wolf doodgereden bij Luttelgeest in Noordwest Overijssel. Dat zorgde voor enige commotie. De wolf was echt terug in Nederland, zo bleek uit wetenschappelijk onderzoek. Om een breed publiek te informeren over de mogelijke terugkeer en betekenis van de wolf in Nederland, organiseren de natuur- en milieuorganisaties in Drenthe samen met ecologisch onderzoeksbureau EcoNatura een serie lezingen over de wolf.

Om meer duidelijkheid te krijgen over wat de komst van de wolf mogelijk zou kunnen betekenen voor mens en dier, komt Erwin van Maanen (ecoloog en roofdierdeskundige) dit najaar naar Drenthe toe om een serie lezingen over de wolf te verzorgen. Hij zal dit zo objectief mogelijk voor het voetlicht brengen. De lezingen worden georganiseerd door de natuur- en milieuorganisaties in Drenthe samen met ecologisch onderzoeksbureau EcoNatura. EcoNatura doet dit in opdracht van ARK Natuurontwikkeling en Wolven in Nederland.

De lezingen in Drenthe vinden plaats op:

15 okt Hotel Restaurant Villa NovaDorpsstraat 38
8437 PB Zorgvlied
19.30 – 21.00
16 okt Het   Hunebedcentrum in Borger / AuditoriumBronnegerstraat 12
9531 TG Borger
19.30 – 21.00
18 okt Assen/   ICOZuidhaege 2
9401 NZ Assen
T 0592 305 700
19.30 – 21.00

Wilt u ook aanwezig zijn bij een lezing? Meld u dan aan via www.nmfdrenthe.nl/wolvenlezing.

Entree € 3,- (inclusief 1 x koffie/thee)

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog