www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Vogelfestival Oostvaardersplassen voor iedereen

9 september 2016 Boswachter Bertwin Bergman in Oostvaardersplassen

Op 18 september 2016 is er in de Oostvaardersplassen bij Lelystad weer het Vogelfestival. Staatsbosbeheer heeft als doel om er een leuke en leerzame dag van maken voor jong en oud. Niet alleen natuurliefhebbers kunnen hier hun hard ophalen, maar ook voor kinderen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd.

vogelfestival-spandoek

Voor iedereen

Omdat er diverse bedrijven, organisaties en verenigingen aanwezig zullen zijn, hoeft niemand zich te vervelen. Bijna alle standhouders organiseren een activiteit in de vorm van een lezing, demonstratie, workshop of excursie. Kom je voor fotografie en/ of andere optische apparatuur, dan kun je hier allerhande informatie over inwinnen bij diverse bedrijven als o.a. Swarovski, Meoptha en CameraNU.nl. Ben je echt op zoek naar een dagje uit met het gezin, dan liggen excursies, demonstraties en de kinderactiviteiten voor je klaar. Wanneer je altijd al een mooie natuurreis hebt willen maken, kun je zelfs terecht bij verschillende reisorganisaties die hier advies over kunnen geven.

Activiteiten

Ben je actief, of wil je juist alleen maar kijken, het kan! Demonstraties maaien met de zeis, kijk hoe het waterschap demonstreert hoe er wordt omgegaan met het muskusrattenbeheer in Flevoland. Wil je actief aan de slag, kom nestkastjes of uiltjes timmeren bij Staatsbosbeheer of kijk hoe vogels worden geringd en waarom dit gebeurt. Ook wordt uitgelegd hoe de kringloop van het leven in elkaar zit of maak je eigen lepel van hout. Klim in de boom of kijk hoe een houten beeld wordt gemaakt, ga mee op excursie door de Oostvaardersplassen of wandel met een gids langs de vogelkijkhutten. Een tal van activiteiten waar je bij moet zijn!

Wil je liever luisteren naar een lezing over tuinvogels, trekvogels, digiscoping of naar de makers van de natuurfilms “De Nieuwe Wildernis en Hollandse natuur in de delta”? Zij kunnen je alles vertellen over het maken van de films en geven een kijkje achter de schermen. Ook zal er een lezing zijn over het Magische vogeleiland Hornøya, dit is het eiland waar de beroemde  Papegaaiduiker in de sneeuw is gemaakt. Tv boswachter Arjan Postma zal ook aanwezig zijn en een lezing verzorgen, tevens zal hij ruimte vrij maken om jullie vragen te beantwoorden. Kortom een dag die je niet mag missen.

Aanvang en informatie

De entree is gratis! Het festival begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Voor informatie over het vogelfestival kijk op: www.staatsbosbeheer.nl/vogelfestivaloostvaardersplassen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog