www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Junior Rangers en vrijwilligers Drents-Friese Wold zagen zelf kerstboom.

10 december 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wat is nou mooier dan zelf je kerstboom uit het bos halen. De junior rangers hebben dit voorrecht mogen beleven. Afgelopen zaterdagochtend gingen zij op pad en hebben een mooie boom voor thuis uitgezocht. De warme chocolademelk smaakt daarna extra lekker.

Ook voor de vele vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben zij een kerstboom gezaagd. Vrijwilligers die graag in de natuur zijn, zijn ook voor Staatbosbeheer van groot belang. Zij helpen met onderhoud, voorlichting en hebben vaak specifieke ervaring die altijd van pas komt.

Vandaar dit klein gebaar als bedankje.

Wat is een Junior Ranger? Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Een Junior Ranger weet wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt. Hij/zij voelt zich ambassadeur voor het nationaal park en zet zich – samen met andere Junior Rangers – in voor het nationaal park door allerlei activiteiten. Voor je Junior Ranger wordt, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger.

junior rangers kerstboomactie

Uitwisseling met de Junior Rangers in NP Weerribben-Wieden.

Aspirant Junior Ranger Van de Aspirant Junior Rangers wordt verwacht dat ze kennis maken met het werk van een ‘ranger’ (boswachter) en de omgeving waarin hij werkt. De Aspirant Junior Rangers sluiten hun programma af in de zomer met een tweedaags kamp. Na het volgen van dit volledige programma krijgen ze na het kamp een certificaat waarbij ze officieel Junior Ranger zijn.

Junior Ranger Voor de gecertificeerde Junior Rangers is een vergelijkbaar programma gemaakt. Bij de invulling van dit programma is duidelijk naar de wensen van de jongeren gekeken. Van de Junior Rangers wordt een actievere rol verwacht bij de invulling van de programma’s, zoals het geven van presentaties, verzorgen van beeldmateriaal, voorbereiden van een programmaonderdeel e.d. Er wordt ieder jaar een internationaal kamp georganiseerd in Europa voor Junior Rangers. Er mogen ieder jaar 2 deelnemers per nationaal park naar dit kamp. De Junior Rangers die hierheen gaan, worden – na een moeilijke selectie – gekozen uit de gegadigden.

Boswachter Corné Joziasse

Junior Rangers en vrijwilligers Drents-Friese Wold zagen zelf kerstboom.

Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wat is nou mooier dan zelf je kerstboom uit het bos halen. De junior rangers hebben dit voorrecht mogen beleven. Afgelopen zaterdagochtend gingen zij op pad en hebben een mooie boom voor thuis uitgezocht. De warme chocolademelk smaakt daarna extra lekker.

Ook voor de vele vrijwilligers van Staatsbosbeheer hebben zij een kerstboom gezaagd. Vrijwilligers die graag in de natuur zijn, zijn ook voor Staatbosbeheer van groot belang. Zij helpen met onderhoud, voorlichting en hebben vaak specifieke ervaring die altijd van pas komt.

Vandaar dit klein gebaar als bedankje.

Wat is een Junior Ranger? Het programma voor de Junior Rangers is voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Een Junior Ranger weet wat het werk van een ‘ranger’ (boswachter) inhoudt. Hij/zij voelt zich ambassadeur voor het nationaal park en zet zich – samen met andere Junior Rangers – in voor het nationaal park door allerlei activiteiten. Voor je Junior Ranger wordt, ga je eerst aan de slag als Aspirant Junior Ranger.

junior rangers kerstboomactie

Uitwisseling met de Junior Rangers in NP Weerribben-Wieden.

Aspirant Junior Ranger Van de Aspirant Junior Rangers wordt verwacht dat ze kennis maken met het werk van een ‘ranger’ (boswachter) en de omgeving waarin hij werkt. De Aspirant Junior Rangers sluiten hun programma af in de zomer met een tweedaags kamp. Na het volgen van dit volledige programma krijgen ze na het kamp een certificaat waarbij ze officieel Junior Ranger zijn.

Junior Ranger Voor de gecertificeerde Junior Rangers is een vergelijkbaar programma gemaakt. Bij de invulling van dit programma is duidelijk naar de wensen van de jongeren gekeken. Van de Junior Rangers wordt een actievere rol verwacht bij de invulling van de programma’s, zoals het geven van presentaties, verzorgen van beeldmateriaal, voorbereiden van een programmaonderdeel e.d. Er wordt ieder jaar een internationaal kamp georganiseerd in Europa voor Junior Rangers. Er mogen ieder jaar 2 deelnemers per nationaal park naar dit kamp. De Junior Rangers die hierheen gaan, worden – na een moeilijke selectie – gekozen uit de gegadigden.

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

  • corne
    10 december 2013 om 22:10
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog