www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Kom kennis maken met de Junior Rangers op de open dag

27 september 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Woon jij in de buurt van het Drents-Friese Wold? Ben je tussen de 12 en 18 jaar oud? En vind je het leuk om met anderen veel over de natuur te leren en te ontdekken waarom het Drents-Friese Wold zo bijzonder is?
Dan is de open dag op zaterdag 2 oktober iets voor jou. Kom langs en ontdek wat het inhoud om Junior Ranger te zijn.

Wat zijn Junior Rangers?

In het Nationaal Park Drentse Wold is een enthousiaste groep Junior Rangers actief. Zij gaan maandelijks samen op pad in het gebied om van alles te beleven en te ontdekken en gaan actief aan de slag in en met de natuur. De activiteiten zijn erg afwisselend; denk aan bomen planten, helpen bij de natuurwerkdag, bushcraft, thema’s als mieren leren herkennen en vogels ringen. Maar ook zaken als EHBO in het bos en leren excursies te begeleiden. Een erg geliefd en vast onderdeel is het jaarlijkse zomerkamp.

Alle Junior Rangers hebben een voorliefde voor de natuur en voelen zicht betrokken bij de natuur. Ze leren op deze manier meer over hun omgeving en wat groeit en bloeit en waarom de natuur in hun omgeving zo bijzonder is. Daarnaast leren ze wat het werk van een ‘Ranger’ (boswachter) inhoudt en voelen zich ambassadeur voor het nationaal park door allerlei activiteiten. In vele nationale parken in Nederland en Europa zijn groepen Junior Rangers actief. Er vinden zelfs uitwisselingen plaats tussen de verschillende groepen in Nederland maar ook in Europa. Maar het belangrijkste is het plezier wat ze met elkaar beleven want er word heel wat afgelachen.

Als team Drents-Friese Wold zijn we erg blij met de Junior Rangers. Het is heel mooi om te zien hoe betrokken de jeugd bij de natuur in zijn of haar omgeving kan zijn. Het enthousiasme straalt er van af en het is leuk om te zien dat sommige Junior Rangers ook echt bos en natuurbeheer gaan studeren.

Kom langs en ontdek

Iedereen die belangstelling heeft is welkom om kennis te maken met activiteiten van de Junior Rangers. Op 2 oktober kan iedereen vanaf 9 uur tot 12 uur kennismaken met de Junior Rangers van het Drents Friese Wold. Op deze dag worden mini-workshops gegeven waarin Junior Rangers laten zien wat ze allemaal doen. Zo kun je vuur maken, hout hakken, diersporen herkennen en leren wat je zoal kunt eten uit de natuur.

Wie wil komen kan zich aanmelden op:  juniorrangers.dfw@gmail.com

Mocht je deze dag niet kunnen en ben je wel geïnteresseerd geraakt in het werk van de Junior Rangers? Kijk dan even op de website voor meer informatie.

De Junior Rangers zijn een initiatief van IVN in samenwerking met het Nationaal park.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog