www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Omgevallen bomen in het bos zorgen voor nieuw leven

28 februari 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

De storm van eind vorig jaar heeft ook bij ons in het Drents-Friese Wold de grond doen trillen van de omgevallen bomen. Zonde zou je denken! Toch, als je weet dat dode bomen veel insecten aantrekken en op hun beurt weer vogels. Dan is het niet zonde maar een prachtige kans.

Dood hout is voedsel voor veel insecten. Kijk maar eens naar een vermolmde stronk of tak. Het barst van de insecten. Spechten zijn er gek op. En paddestoelen houden van het vochtige hout en zorgen dat alle mineralen weer beschikbaar komen voor planten.

The circle of life. Prachtig toch. Daarom laten wij de omgevallen bomen liggen en verijken daarmee de natuur. En mocht er een boom zijn gevallen op een fiets- of wandelpad dan zagen we er gewoon een stuk uit.

DSC_0590

DSC_0597

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog