www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Supervrijwilligster

31 oktober 2014 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ons trouwe team vrijwilligers was tot voor kort in Appelscha bezig om een venrand op te schonen van opslag van jonge berk, grove den en vuilboom. Als je nu de met blauwe paaltjes bewegwijzerde Bosbergroute loopt, kun je weer zien dat er een ven ligt.

Op een vrije middag ging een van de vrijwilligers met zijn dochtertje Nikita het ven bekijken. Zij is zeer geïnteresseerd in de natuur en vind alles even spannend. Ze lopen dan met een boekje over het bos of dieren door het gebied. Bij het ven aangekomen zag Nikita al snel dat er erg veel zwerfvuil rondom het bankje lag. Dat kan natuurlijk niet vond ze en een uur later stonden ze bij mij op de stoep om vuilniszakken, vuilprikkers en handschoenen te halen.

Tijdens de herfstvakantie hebben Nikita en haar vader enkele vuilniszakken vol met troep verzameld in de omgeving van het ven. Daarom noem ik Nikita Supervrijwilligster. Op momenten als dit ben ik trots op de jeugd van vandaag!

Boswachter Liesbeth Koel

Nikita

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog