www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Aan de goden overgeleverd

19 januari 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Maandagochtend. Wekker loopt af om 7.00 uur. Ontbijten 7.30 uur. kinderen tassen pakken voor een nieuwe schooldag. Huisdieren verzorgen. 8.15 uur op de fiets naar school en ikzelf  naar het werk. Alles op tijd en strak gepland. Om precies te zijn de ” kloktijd “.  Chronos is aan de macht. De god van de lineaire tijd uit de Griekse mythologie. De tijd van de agenda’s en de strakke projectplanningen.

Kairos
Kairos

 

 

 

 

 

Dan fiets ik naar kantoor door het bos en denk nog even aan mijn dagplanning en ben mijn dag alweer volgens Chronos aan het indelen. Dan wordt het even stil in mijn hoofd en kijk naar het bos om me heen, de natuur. En krijg opeens een besef van een andere tijd. Chronos is nu ver weg. Ik ervaar ruimte, ideeën borrelen op en er is tijd voor reflectie en bezinning. Even afstand  nemen van het dagelijkse ritme. Kairos is nu aan de macht. De god van het goede moment uit de Griekse mythologie. Het komt langs. Herken het en aarzel niet en pak je kans. Ik heb geen notie van tijd meer. Voel nieuwe energie. Tot ik het kantoor zie opdoemen. En ook Chronos weer zie verschijnen.

Ik realiseer me dat dergelijke momenten voor mij heel belangrijk zijn. Die momenten heb ik vaak in de natuur. Dat inspireert mij dan ook voor die natuur te werken. Daar helpen zowel Chronos als Kairos mij gelukkig goed mee.

Boswachter Corné Joziasse

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog