www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Donatie voor nieuwe uitkijktoren Kale Duinen

13 januari 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
 RFR_DFW_Djurre-van-der-Schaaf_ (24)_2

Fotograaf: Djurre van der Schaaf

Zaterdag 16 januari is het zover. Dan overhandigt de organisatie van de RUNFORESTRUN Drents-Friese Wold trailrun in Appelscha namens alle 550 hardlopers een SPORT4NATURE cheque ter waarde van €1375. Aan mij de eer deze cheque in ontvangst te mogen nemen, als boswachter bij Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold. Dit is de hoogste donatie van de organisatie ooit en deze zal worden besteed aan het project ter vervanging van de uitkijktoren op de Kale Duinen in het Nationaal Park. En daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee.

Staatsbosbeheer heeft speciaal voor donaties van particulieren en bedrijven het Buitenfonds opgericht. Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Projecten waarvoor geen financiering meer beschikbaar is. De vervanging van de uitkijktoren op de Kale Duinen is zo’n project.

Winfried Bats, initiatiefnemer van het SPORT4NATURE label, ziet het onttrekken van donaties uit inschrijfgelden als een manier om in de toekomst een zinvolle bijdrage te leveren aan natuurbeheer door de gebruiker, zoals vanuit fietstoertochten en hardloopevenementen. “Wij zijn te gast in de natuur en pretenderen natuurliefhebbers te zijn, dus dan is het ook passend wanneer wij iets van waarde kunnen achterlaten”aldus organisator Winfried Bats van adam & events.

De 550 deelnemers nemen deel aan de drie trailrun afstanden: 14, 24 en 44 kilometer. Het belooft weer een prachtige maar zware editie te worden, gezien de vele neerslag van de laatste tijd en wat nog in het verschiet ligt. In de laatste kilometers steken alle deelnemers het uitgestrekte Aekingerzand/Kale Duinen over.
De start is bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en restaurant IJgenweis bij Appelscha. De inschrijving is inmiddels gesloten.

Meer informatie:

www.runforestrun.nl en www.facebook.com/trailrunforestrun

www.sport4nature.nl en www.facebook.com/sport4nature

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

  • Slot, Herman
    24 februari 2016 om 13:23

    Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog