www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Gratis ochtendconcert !

12 februari 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ik ben meestal vroeg wakker en lig dan wat te soezen of wat te mijmeren. Zo ook vanochtend. Maar nu dacht ik toch echt dat mijn hersenen een loopje met me namen.

Wil toch graag even mijn fascinatie met jullie delen. Wat is er gebeurd? Ik hoorde een bekend geluid en dacht wie heeft dat op zijn telefoon staan ! Of kwam het geluid van iemands wekker. Toen besefte ik dat ik deelgenoot was van een druk zingende merel. Ik luisterde naar zijn ochtendconcert. Prachtig. Toen realiseerde ik me: het is LENTE. Ja. Ik ben overstag.

merel

 

 

 

Nog even en het is weer een drukte van belang. Zanglijsters, merels, fitissen, fluiters geven onze dag een mooie start. Ik zie alweer zwermen vogels uit Afrika deze kant opkomen. Voorlopig moet ik het nog doen met die ene merel.

Boswachter Corné

P.s. Mannetjesmerels zingen vroeg in de ochtend en laat op de avond in het voorjaar om andere mannetjes aan te geven wie hier de baas is! En natuurlijk ook om indruk te maken op het andere geslacht. Waarom maken mensen ook alweer muziek?

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog