www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Blotevoetenpad 2.0 is op zoek naar jouw hulp!

25 april 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Denk eens terug aan vroeger. Vond je het als kind niet lekker om op blote voeten in de natuur te spelen? Zand tussen je tenen, tot aan je enkels in een koel beekje, gevallen bladeren die knisperen onder je voeten. 

blotevoetenpad, Henk Oostland

Foto: Henk Oostland

Het blotevoetenpad bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha is precies om die reden aangelegd en trekt jaarlijks zo’n 6000 bezoekers. Het pad is compleet bedacht en aangelegd door de vrijwilligers van Staatsbosbeheer en is grotendeels gemaakt met hout afkomstig uit het bos rondom het centrum. Door weersinvloeden raken de verschillende onderdelen in verval, met name de houten onderdelen gaan verrotten. Daar hebben we jouw hulp bij nodig!

We willen, naast een opknapbeurt van het pad, de wandelroute ook leuker en leerzamer maken voor kinderen. Dit doen we met educatieve bordjes en een nieuwe stoere speelplaats. Want onze kids verdienen een uitje in de natuur. Doneer nu, en help ons met het pad de komende jaren te verbeteren.

Om het ook leuk te houden voor de ouders, denken we ook aan een duurzame voetenwasplaats. Dan kunnen de kinderen met schone voeten weer de auto in. Alle donateurs kunnen profiteren van een kortingsactie op entree naar het pad. Koop je vier entreekaarten? Dan is de vijfde gratis! Bij een donatie vanaf €500 neemt de boswachter je mee op excursie door het Drents-Friese Wold. Dompel je helemaal onder in dit prachtige stukje natuur.

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor waardevolle projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Projecten waarvoor geen financiering meer beschikbaar is. Het Buitenfonds wil met bedrijven en particulieren samenwerken om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Kijk voor meer informatie op: http://buitenfonds.nl/behoudhetblotevoetenpad

Boswachter Corné Joziasse

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog