www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Geld is binnen voor een opknapbeurt van het blotevoetenpad Appelscha!

14 juli 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ja. Het is zover! Met dank aan het buitenfonds, de provincie Drenthe en het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreken met een donatie van 5.000 euro, kunnen we van start om het blotevoetenpad een opknapbeurt te geven. En nog interessanter te maken.

blotevoetenpadk
Foto: Buitencentrum Staatsbosbeheer

Veel kinderen en ouders hebben de geweldige sensatie ervaren om met blote voeten de natuur te beleven. Ik heb het zelf ook gedaan en het is een prikkelende ervaring. Met je voeten in de blubber! Hoe voelen dennenappels eigenlijk? En met je blote voeten over een boomstam lopen! Direct contact met de natuur. Goed voor lichaam en geest. Niet gek eigenlijk dat deze wandeling zo vaak wordt verkocht bij ons Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha.

Wat veel wordt gebruikt, slijt ook sneller dus moet er wat gebeuren om alle voetenprikkelende attributen intact te houden of te vervangen. Gelukkig kan dat nu! En zelfs meer. Zo komt er een voetenwasplaats aan het einde van de rit. Natuurlijk wel met koud water. En dan lekker met schone voeten weer de schoenen in!

Mocht je dit nog nooit gedaan hebben. Ga het dan ook eens proberen zou ik zeggen 🙂

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog