www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Meer dan 400 kinderen spelen in het Drents-Friese Wold.

26 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Al meer dan 50 jaar een fenomeen voor iedereen uit de gemeente Ooststellingwerf. De kinderen van de kinderen destijds spelen nu net zo als hun ouders het vakantiespel. Zo is iedereen met het virus behept zegt Mirjam Boersma namens het bestuur van de stichting vakantiespelen.

Spelen in de natuur

Ontstaan in de jaren zestig van de vorige eeuw met het idee kinderen van de basisscholen uit de gemeente een buiten activiteit aan te bieden in de lange zomervakantie. En waar kan dat nou beter dan in het bos. Een succes nog steeds. Iederen heeft als kind wel een keer meegedaan, de meeste wel vaker. Ook dit jaar doen ruim 400 kinderen mee aan allerlei spellen in de natuur van het Drents-Friese Wold. In de ochtend worden de kinderen met bussen opgehaald en in de namiddag weer netjes afgeleverd. De spelen zijn verdeeld over 2 weken zodat alle deelnemers kunnen meedoen. Alles wordt gerund door een enthousiast bestuur en een groep van leiding. Uiteraard allemaal vrijwilligers want het mag weinig kosten. Een geweldige klus waar het hele jaar druk aan wordt gewerkt.  En het lukt altijd weer de nodige vrijwilligers te vinden. Mijn petje af. Een topprestatie!

Enthousiaste kinderen

Ieder jaar kijken we weer of de gekozen locatie voldoet aan de eisen van de spelen. Als beheerder voel je natuurlijk een verantwoordelijkheid en wil je ongelukken voorkomen. En sinds vorig jaar doen ook vrijwilligers van Staatsbosbeheer mee binnen het team. Natuurkunst, wat kun je eten uit de natuur? En ontdekkingstochten door de natuur met de boswachter zijn favoriet. Aan belangstelling geen gebrek. Altijd weer een feest om aan mee te werken. Ook eigenlijk best wel bijzonder. Of ben ik inmiddels zo gewend geraakt aan kinderen die in schermen van telefoons of pc’ s zitten te turen. Ik heb geen kind op een telefoon zien kijken trouwens. Te druk met spelen en elkaar denk ik. Mooi hé.

 

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog