www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Stoere Wildernisdag versie 2.0 zaterdag 16 juni as. Drents-Friese Wold

11 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 16 juni tussen 11.00 en 16.30 uur heten de boswachters en vrijwilligers van Staatsbosbeheer en Nationaal Park Drents-Friese Wold iedereen van harte welkom bij het Buitencentrum in Appelscha. Een dag in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor jong en oud. Leer spoorzoeken, vuur maken, pijl-en-boog maken, uit de natuur eten, meedoen aan een wildernistocht en nog veel meer op deze stoere wildernisdag.

Doen & beleven

De Junior Rangers van Nationaal Park Drents-Friese Wold hebben zelf een afwisselend programma ontwikkeld: leer hutten bouwen, spoor zoeken en vuur maken. Scouting de Biezenhutters zijn ook aanwezig met broodjes bakken en een klauterparcours op deze wildernisdag. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding zelf een insectenhotel maken of een pijl en boog snijden (tip: eigen zakmesje mee). En hoe zou het zijn om geblinddoekt door het bos te lopen, durf jij het aan? De dag wordt muzikaal omlijst door Bert van Haar met natuurliedjes.

Natuurdetective Jac. P. Struiner

Wil jij weten wat een natuurdetective zoal onderzoekt? Kom dan naar Jac. P. Struiner, hij vertelt een bijzonder verhaal (met gitaar, percussie en liedjes) over zijn detectivewerk aan de hand van tal van aparte natuurvondsten (botten, schedels, mummies, drollen, veren, dieren op sterk water, enzovoort). Wie eet wie, hoe, waarom en… mag dat zomaar allemaal?! Ja, dat mag! Dieren eten elkaar op, dat hoort er nou eenmaal bij in de natuur. Beetje zielig, maar wel leuk en spannend om te onderzoeken!

Op stap met de boswachter

Als u even genoeg heeft van alle workshops dan kunt u ieder uur mee met een korte wildernisexcursie in het Nationaal Park. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt u onderweg over de wilde natuur in Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Yoga in het bos

Samen bewegen, in balans zijn en ontspannen. De elementen van de natuur ervaren: het gezang van de vogels en het ruisen van de wind door de bomen horen, de heerlijke boslucht inademen, de zachte aarde onder je voeten voelen. Doe mee en volg een korte introductie les yoga op een unieke plek in het bos.

Meer informatie

Datum: 16 juni 2018. Tijd: 11.00 – 16.30 uur. Locatie: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Kosten: voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Ruimte voor wilde natuur.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog