www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Veldsymposium Drents-Friese Wold 14 september 2018

4 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vrijdag 14 september organiseert het Nationaal Park Drents-Friese Wold in samenwerking met de Bestuurscommissie Oude Willem weer een Veldsymposium. U bent van harte uitgenodigd. Op de fiets en te voet langs prachtige locaties waar deskundigen graag met u in gesprek gaan over de ontwikkelingen in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Zoals het project LIFE Going up a level en de mogelijkheden voor meer wilde natuur in het Drents-Friese Wold. Deelname is gratis.


Programma

Ontvangst om 13:00 uur bij Hoeve aan de Weg, Bosweg 12, Oude Willem.
Onder begeleiding van een excursiebegeleider gaan groepjes op de fiets naar de diverse locaties waar deskundigen u vertellen en vooral  laten zien welke ontwikkelingen er in het gebied zijn, zoals:
• Inrichtingsmaatregelen Oude Willem
• Op weg naar een natuurlijk en gevarieerd bos
• Uitmijnen ‘overgangsbeheer van landbouwgrond naar natuur’
• Ontwikkeling heischraal grasland
• Herstel watersysteem, onder meer door demping van waterafvoerleidingen en realisatie van een slenk in het middengebied van Oude Willem
• Meer ruimte voor wilde natuur in het centrale deel van het Drents-Friese Wold

Afsluiting om 16.30 uur onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier op de website www.np-drentsfriesewold.nl Of via j.boekholt@ivn.nl met vermelding van naam, organisatie en contactgegevens en of u gebruik wil maken van een huurfiets.

Organisatie

Het veldsymposium is georganiseeerd door: Wetterskip Fryslân, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, Waterschap Drents Overijsselse Delta, de Maatschappij van Weldadigheid, IVN en de provincies Fryslân en Drenthe en de gemeenten Ooststellingwerf en Westerveld. Dit project is tot stand gekomen met een financiële bijdrage van LIFE+. Dit is het Europese financieringsinstrument voor de instandhouding van Natura 2000 gebieden.

reageren

geef een reactie

 • Marc Abuys
  14 september 2018 om 14:08

  Oei , net te laat ingezien ,dit had ik graag bijgewoond , erg interessant symposium , de omgeving is goed bekend bij ons . Zowel fotograferen en inventariseren gebeurde hier , een aantal vrienden hebben een perceel in Havelte wat maakte dat we er nog vaker waren dan de periodieke inventarisaties. kan dit in ’t vervolg gemaild worden ?

  • Boswachter Corné Joziasse
   20 september 2018 om 14:49

   Hi,

   Was een erg mooi symposium. Zeer geslaagd. er zijn veel vooraankondigingen geweest. Maar ik geef je verzoek door aan de organisatie.
   groeten,

   Corne

 • G.C. Hendrikse- Smit
  5 september 2018 om 23:30

  Hallo. Mijn man en ik hebben een vraag en wel deze. Is het te doen voor mij met mijn scootmobiel mee te doen en mijn man met de fiets en een honden karretje? We zijn oude mensen mijn man is bijna 72 en ik ben 80. Onze vraag is dan ook of het te doen is voor ons. We zijn op dit moment nog in onze stacaravan op camping “hoeve aan den weg” Zijn wel benieuwd hoe alles hier reilt en zeilt. Graag uw advies omtrent dit alles . Bij voorbaat dank.

 • Bert van Rossum
  4 september 2018 om 12:13

  Prima en interessant initiatief! Helaas wat “kort dag”bekend gemaakt, ik kan helaas niet. Voor schriftelijke weerslag van de dag, houd ik mij graag aanbevolen.
  Bert van Rossum

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog